Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yedioth Ahronoth: Netanyahu, 2018'de BAE'yi gizlice ziyaret etti

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Netanyahu'nun, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed ile görüşmek üzere 2018'de BAE'nin başkenti Abu Dabi'yi gizlice ziyaret ettiğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-01 09:40:31

Yedioth Ahronoth: Netanyahu, 2018'de BAE'yi gizlice ziyaret etti

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed ile görüşmek üzere 2018'de BAE'yi gizlice ziyaret ettiğini öne sürdü. 

Gazete, dün İsrail heyetinin Abu Dabi'ye yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki ilk doğrudan ziyaret olmadığını açıkladı.

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi bu sabah verdiği bir haberde, İsrail gizli servisi Mossad'ın başkanı Yossi Cohen'in o sırada Netanyahu'ya ziyaretinde eşlik ettiğini ve Muhammed bin Zayed'in, Netanyahu ve arkadaşlarını kabul ettiğini belirtti.

Gazetenin haberinde, iki taraf arasındaki ilişkilerin 2018 toplantısından bu yana olumlu bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yaklaşan barış anlaşmasının işaretlerine gelince, gazeteye göre ilk işaret, yaklaşık bir yıl önce Washington'da İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Şabbat ile Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD temsilcileri arasında yapılan toplantı sonrasında geldi.

BAE ile anlaşmanın imzalanmasında rolü olan İsrail'in Washington büyükelçisi Ron Dreamer da bu toplantıya katıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, bu bilgiler hakkında yorum yapmayı reddetti; ancak Netanyahu dün yaptığı özel açıklamada, Arap liderlerle yaptığı bazı görüşmelerin henüz kamuoyuna açıklanmadığını ima ederek, “Arap ve İslam dünyasından birçok liderle tanıştım. Sandığınızdan çok daha fazla. Size henüz söyleyemeyeceğim çok şey var. Ama sanırım zaman geçtikçe yayınlanacak" demişti.

Kaynak: i24News

Haber Ara