Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yazar ve akademisyenlerden Türkiye karşıtı Afrin bildirisi

Aralarında Türkiye ile ilgili çıkışları konusunda tanınan Noam Chomsky’nin de bulunduğu yazar ve akademisyenler TSK'nın Afrin operasyonu için bildiri yayınladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-20 15:36:52

Yazar ve akademisyenlerden Türkiye karşıtı Afrin bildirisi

Aralarında Türkiye ile ilgili çıkışları konusunda tanınan Noam Chomsky ve David Harvey'nin de bulunduğu yazar ve akademisyenler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik operasyonuna ilişkin bildiri yayınladı.

BİLDİRİDE NE YAZIYOR?

Kürdistan 24'ün aktardığına göre “Afrin'in yeni bir Kobane olmasına izin vermeyin” başlıklı bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Aşağıda imzası bulunan akademisyenler ve insan hakları savunucuları olarak bizler, Rusya, İran ve ABD'nin liderlerinin, Suriye'nin sınır egemenliğinin Türkiye tarafından ihlal edilmemesini garanti altına almasında ve Afrin halkının barış içinde yaşamasına izin verilmesinde ısrarcıyız. Afrin'in barışçıl vatandaşlarına karşı bu tür bir saldırı, barışçıl ve demokratik yollardan yönetilen bir bölgeye ve halka karşı açık bir saldırganlık eylemi olacaktır. Türkiye böyle bir saldırıyı Rusya, İran ve Suriye'nin onayının ve ABD'nin bunu durdurma yönünde eylemsizliğinin yokluğunda gerçekleştiremez… ABD ve uluslararası toplumun şimdi, Kürt halkının arkasında durmak gibi bir yükümlülüğü var. Amerikalı yetkilileri ve uluslararası toplumu, Afrin'in istikrarını ve güvenliğini garanti altına almaya, Suriye içinde ve Suriye sınırı boyunca Türkiye'nin daha fazla saldırganlık göstermesini engellemeye çağırıyoruz.”

İMZACILAR

Noam Chomsky (MIT)

Michael Walzer (Princeton Üniversitesi)

Charlotte Bunch (Rutgers Üniversitesi)

Todd Gitlin (Columbia Üniversitesi)

David Graeber (Londra Ekonomi Okulu)

Nadje Al-Ali (SOAS Üniversitesi)

David Harvey (CUNY Gradutate Center)

Michael Hardt (Duke Üniversitesi)

Marina Sitrin (SUNY Binghamton)

Bİll Fletcher (Eski TransAfrika Forum Başkanı)

David L. Phillps (Columbia Üniversitesi)

Joey Lawrance (Fotoğraf sanatçısı,yönetmen)

Debbie Bookchin (Gazeteci ve yazar)

NOAM CHOMSKY

Ocak 2016'da Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yayınlanan ve devletin katliam yaptığını iddia eden 1128 akademisyenin bildirisine destek veren Noam Chomsky'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye davet etmişti. Chomsky ise "Türkiye'ye yıllardır saldırıya maruz kalan Kürtler davet ederse gelirim" demiş, daveti reddetmişti.

Haber Ara