Dolar

32,2515

Euro

34,7029

Altın

2.401,76

Bist

10.336,50

Yazar Ayşegül Bayındır yeni kitabını değerlendirdi

Bir önceki kitabı 'Masal Tadında Bebek Yemekleri' kitabıyla büyük beğeni toplayan Sosyolog ve Yazar Ayşegül Bayındır, yeni kitabı 'Öfke Ateşini Söndüren Ejderha' ile çocukları ve ebeveynleri 'öfke ateşlerini söndürecekleri' terapi tadında bir maceraya çağırıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-30 18:07:43

Yazar Ayşegül Bayındır yeni kitabını değerlendirdi

Çocukların baş etmekte zorlandığı olumsuz duygulara yönelik öyküler kaleme alan Bayındır, serinin 'Öfke Ateşini Söndüren Ejderha' isimli ilk kitabıyla, 'öfke' duygusuna eğiliyor. Olumsuz duyguların sebeplerini anlamanın ve onları yönetebilmenin önemine değinen Bayındır, "Çocuklar olumsuz duyguların sebeplerini anlayıp onları doğru yönetebilirlerse kendilerini daha yakından tanıyabilirler. Başarılarının ve mutluluklarının önündeki engelleri teker teker kaldırabilirler" ifadelerini kullanırken, kitapta kullandığı teknikler ve tavsiyelerle çocukların eğlenirken öğrenmelerini hedefliyor.

Yetişkinlerin bile baş etmekte zorlandığı olumsuz duygusal durumlarla çocukların tek başlarına mücadele etmelerini beklemenin onlara haksızlık olduğunu vurgulayan Bayındır, "Geleceği inşa edecek çocukların sağlıklı yetişebilmesi için ebeveynlerin de kendilerini geliştirmesi çok önemli" diyerek, 'terapi tadında kitapları' ebeveynlerin veya çocuklardan sorumlu kişilerin de okumasını tavsiye etti.

İlk kitabında öfke duygusuna değinilen serinin diğer kitaplarında ise, korku, telaş, kaygı, üzüntü, utanç ve hayal kırıklığı gibi olumsuz duygulara değinilecek.

Öfke duygusunu kontrol etmeye karar veren ejderha Ira'nın terapi macerasını konu alan 'Öfke Ateşini Söndüren Ejderha' kitabı ise 22 Ocak'tan itibaren tüm kitapçılarda okuyucularını bekliyor.

Haber Ara