Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Yasin Börü vahşi duygularla katledildi'

MAZLUMDER'in Vefa'daki il binasında düzenlediği basın toplantısında, 6-7 Ekim 2014'te PKK'nın IŞİD'in Kobane'ye yaptığı saldırıları bahane ederek katliam yaptığını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 17:58:28

'Yasin Börü vahşi duygularla katledildi'

 Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşi duygularla katledildiğini vurgulayan Beyhan, "Bir yıl önce IŞİD'in Kobane'ye saldırısını bahane eden PKK, Türkiye'de özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da sokakları ateşe verdi. Kurban Bayramına denk gelen eylemler sırasında Diyarbakır'da kurban eti dağıtan Yasin Börü, PKK tarafından işkenceyle öldürüldü, yetmedi binadan aşağıya atıldı, cesedi tekmelendi, arabayla ezildi" diye konuştu.

Ramazan Beyhan, PKK'nın Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da kendisine muhalif hiçbir siyasi ve sivil oluşuma tahammülünün olmadığını ifade etti.
 
Yasin Börü davasının takipçisi olacaklarını dile getiren Beyhan, şunları kaydetti:
 
"GERÇEK SUÇLULAR YAKALANMALI"
 
"İnsani ve dini bir sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan ve kamuoyunun gözü önünde linç edilerek katledilen Yasin Börü'nün davasında bildiğimiz kadarıyla azmettiriciler dosyadan aklanmış, olay tetikçileriyle sınırlı kalmıştır. Devlet bu ve benzeri olayları etkin bir şekilde soruşturmalı, gerçek suçluluları ve azmettiricileri yakalamalı ve adaletin önüne çıkarak adil bir şekilde yargılamalıdır."
 
Beyhan, MAZLUMDER olarak davanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara