Dolar

32,4416

Euro

34,7592

Altın

2.440,97

Bist

9.915,62

Yasin Aktay: Mısırlı gencin iadesi ile ilgili İhvan ile görüşmedik

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınarak Mısır’a iade edilen genç ile ilgili Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’dan açıklama geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-06 15:20:03

Yasin Aktay: Mısırlı gencin iadesi ile ilgili İhvan ile görüşmedik

TİMETÜRK|ÖZEL HABER

İhvan üyesi olan Mısırlı Mohamed Abdelhafız Ahmed Hussein geçtiğimiz günlerde Türkiye'de gözaltına alınarak Mısır'a iade edilmişti. Dün olaya ilişkin 8 polis görevden alınırken Yasin Aktay'dan da açıklama geldi.

“İHVAN İLE BİR GÖRÜŞME YAPMADIK”

Mohamed Abdelhafız Ahmed Hussein'ın sınır dışı edilmesiyle ilgili İhvan ile bir görüşme yapmadıklarını belirten Aktay “Mısır'ın birçok yerinden Türkiye'ye irtica etmiş insanlar var. Biz zorla kimseyi göndermedik” dedi.

“BU DURUM NİHAİ BİR ŞEY DEĞİL”

Görevliler ile aralarında sorun çıktığının beyanını aldıklarını söyleyen Aktay, “bu durum nihai bir şey değil. Soruşturmanın sonunda açıklama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin, Somali'den 16 Ocak akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı gelmiş ve sığınma talebinde bulunmuştu.

İhvan mensubu olduğunu ve Mısır'da hakkında idam kararı olduğunu belirten Hüseyin, siyasi sığınma talebine bulunmuş ancak talebi kabul edilmemişti.

Yapılan işlemlerin ardından Muhammed Abdulhafiz Hüseyin, 18 Ocak'ta Mısır'a gönderilerek cunta kuvvetlerine teslim edilmişti.

Haber Ara