Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Eyüp AKBAL Kimdir?

Eyüp Akbal, 3 Mart 1996 tarihinde Konya’da doğdu. Vefa Lisesi’ndeki eğitimin ardından 1989 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 2003’te İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Bölümü’nden de lisans derecesini aldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansını tamamladı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-09 16:12:50

Eyüp AKBAL Kimdir?

İş yaşamına, 1988'de eczacılık mesleği ile başladı. 1992 yılında aile şirketi olan Fuzul Holding bünyesine dâhil oldu ve farklı kademelerde görev aldı. Hâlen Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Eyüp Akbal, 2014 yılından bu yana Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Eyüp Akbal; özellikle sabit gelirli çalışanların faizsiz, peşinatsız ve kredisiz biçimde kendi bütçelerine uygun ödeme şartlarıyla ev ve otomobil sahibi olmasına fırsat veren tasarrufa dayalı bir sistem dizayn etti. Böylelikle toplumdaki yardımlaşma kültürünün yeniden canlanmasına ve Türkiye'deki yüz binlerce kişinin hayallerindeki ev ve otomobile en ekonomik koşullarla kavuşmasına olanak sağladı. 

Eyüp Akbal ve Mahmut Akbal'ın 1992 yılında kurduğu Fuzul Holding'e bağlı şirketler; Fuzul Yapı (Markalı Konut Projesi Üreticisi), Fuzul Tasarruf Finansman AŞ (Tasarruf Finansman Şirketi), Olimpa AVM (Alışveriş Merkezi) ,Autocity (2.El Otomotiv Pazarı), Akva Sigorta (Sigorta Acentesi), Nevita (Gayrimenkul Yatırım Şirketi), Rubikpara (Elektronik Ödeme Yöntemi), Newinn (ServicedApartment) ve Parita Portföy (Portföy Yönetim Şirketi)  olarak ülke ekonomisine büyük katkı sunuyor.

20'ye yakın sivil toplum kuruluşunun yönetiminde ve yüksek istişare kurullarında yer alan Eyüp Akbal, hâlihazırda aktif olarak pek çok STK'da görevlerini sürdürüyor.

Eyüp Akbal, Türkiye'nin en yaygın ve aktif iş örgütlerinden biri olan MÜSİAD'ı temsilen IDSB- İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nde Genel Sekreter ve TGTV -Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Kültürlü Gençlik Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve KONSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Eyüp Akbal'ın, FKB – Finansal Kurumlar Birliği'nde Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanlığı vazifesi de bulunuyor.

Akbal ayrıca DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun Bahreyn, Lübnan ve Danimarka İş Konseylerinde Yönetim Kurulu Üyesi, TABA- AmCham Türk Amerikan İş Adamları Derneği'nde ise Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor.

Aynı zamanda iyi bir okur olan Akbal, seyahat etmeyi de seviyor. Dünyanın pek çok ülkesine seyahat eden Akbal, Türkiye Gezginler Derneği'ne de üye.

Akbal, İngilizce ve Arapça biliyor. Bir kız, iki erkek çocuk babası ve bir torun sahibi. Eyüp Akbal'ın resmi Twitter hesabı ve resmi Instagram hesabına linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Haber Ara