Ataşehir'in Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerine ait 1/5000'lik imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.
Yeniçamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 17 Eylül tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti. Bu kararla birlikte Ataşehir'de üç mahallede uzun yıllardır devam eden imar planı sürecindeki sorunlara karşı önemli bir adım daha atıldı.
"İSTANBUL'A, ÖZELLİKLE DE İLÇEMİZDEKİ ÜÇ MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN"
Oylamanın ardından İBB Meclisi'nin eylül ayı üçüncü oturumunda konuşan Ataşehir Belediye ve İBB Meclis Üyesi Mustafa Karaoğlu, yaklaşık yarım asırdır devam eden mülkiyet ve imar sorunları olan bu üç mahallenin sorunlarının çözümü için 1972 yılından bu yana çeşitli girişimler yapıldığını, ancak mülkiyet sorunu çözülmeden yapılan planların bir anlam ifade etmediğini belirtti.

Karaoğlu, 2024 yılındaki yerel seçimlerin ardından Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in yönetim anlayışıyla, mahalle sakinleri, muhtarlar ve diğer paydaşların bir araya geldiği çözüm önerileriyle önce mülkiyet sorununun giderildiğini, ardından Ataşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan planlama çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi'ne iletilerek 1/5000'lik bölge planlarının Meclis'ten geçtiğini açıkladı. Karaoğlu, süreçte emeği geçen Ataşehir Belediye Başkanı, bürokratlar, İmar Komisyonu üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş de süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek, alınan kararın Ataşehir'e ve tüm komşulara hayırlı olmasını diledi.
SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?
Sürecin devamında yakın bir gelecekte bu 3 mahalleye ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 1 ay süreyle askıya çıkacak. Bu süre içerisinde vatandaşlar itirazlarını İBB'ye bildirebilecek. Bu süreçte planlar Ataşehir Belediyesi'ne iletilecek ve Ataşehir Belediyesi tarafından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmalarına başlanacak.