Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yakın Doğu: Washington bölgedeki Rus varlığına saldırıyor

ABD Savunma Bakanı, 27 Ekim'de Ortadoğu'daki Rus varlığını eleştirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-27 13:54:13

Yakın Doğu: Washington bölgedeki Rus varlığına saldırıyor

ABD Savunma Bakanı cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Orta Doğu'da Rusya'yla değiştirilemeyeceğini söyledi. Jim Mattis, Washington'un uzun süredir devam eden taahhüdünü vurguladı.

Amerikan Savunma Bakanı Jim'inMattis, ABD'nin Rusya'yı Ortadoğu'da yalnız bırakmamaya kararlı olduğunu, Rusya sayesinde, Suriye'de etkisini artıran Beşar Esad rejiminin askeri zaferlerini, "Amerika'nın yerine kimse geçemez" diyerek açıklamada bulundu. “Bugün açık olmasını istiyorum: Rusya'nın bölgedeki varlığı ABD'nin eski, kalıcı ve şeffaf bir şekilde Ortadoğu'ya olan bağlılığını ortadan kaldıramaz” cümlelerinden sonra devam etti ve "Yine de, kaos üzerinde istikrarı seçen ortakları destekliyoruz." diyerek tekrar İran'ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde Jim Mattis, Arap ülkelerine, uzun vadede meşgul oldukları için bir seçim ortağı olarak kaldıklarını hatırlattı.

Suriye'de benzeri görülmemiş bir zirvede, İstanbul'da Türk liderler Recep Tayyip Erdoğan, Rus Vladimir Putin, Fransız Emmanuel Macron ve Alman Angela Merkel ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı'na göre bu siyasi süreç,2011'den bu yana ülkeyi bozan çatışmalarıve Suriye'deki muhalefetin son büyük kalesi olan İdlib'teki durumu çözmeye yardımcı olacak.

Kaynak: France24, AFP

Haber Ara