Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurusu nasıl yapılır? YDS sınavı ne zaman?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurularının başladığı açıklandı. Peki Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurusu nasıl yapılır? Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecek.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-25 10:52:01

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurusu nasıl yapılır? YDS sınavı ne zaman?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurularının başladığı açıklandı. Peki Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurusu nasıl yapılır? Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 Nisan'daki sınav için başvurular 8 Mart'a kadar alınacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecek. Sınava başvuruda HES kodu bilgisi istenecek. Bu kapsamda adayların, sınav başvurusu yapmadan veya başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olması gerekiyor. YDS için başvurular, 8 Mart'a kadar ÖSYM'nin internet sitesi veya Aday İşlemleri Sistemi mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı nedir?

YDS veya uzunca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, 4 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan eski KPDS ve ÜDS sınavları yerine geçen ve yılda 2 kez ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavıdır.

Haber Ara