Dolar

32,4730

Euro

34,7872

Altın

2.441,70

Bist

9.915,62

WikiLeaks'in CIA belgelerine ilk soruşturma Almanya'dan

Almanya Wikileaks’in açıkladığı CIA casusluk belgelerine ilişkin olarak resmi inceleme başlatacağını açıklayan ilk ülke oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 11:00:22

WikiLeaks'in CIA belgelerine ilk soruşturma Almanya'dan

Mepanews'in haberine göre Wikileaks belgelerinde konsolosluk binasının casusluk amaçlı kullanıldığı bilgisi sonrası gözler Almanya'da çalışan Amerikalı diplomatlara çevrilmiş durumda. Belgelere göre CIA akıllı telefon ve televizyonlar aracılığı ile ortam dinlemesi yapıyor.

CIA yazılım açıkları sayesinde iPhone ve Android'lere sızabiliyor; uzaktan kontrol edebiliyor. WhatsApp, Telegram yazışmalarını da telefonlara sızdığı için izleyebiliyor, kameranın gördüğü her şeyi görebiliyor ve akıllı televizyonların çevresini dinleyebiliyor.

CIA'in sürdürdüğü teknik casusluğun merkezinin ABD'nin Frankfurt konsolosluğu olduğunun ortaya çıkmasının ardından Almanya harekete geçti. Wikileaks'in basına yaptığı açıklamada dinleme faaliyetlerinde Frankfurt'un önemli rol oynadığı ve Frankfurt'taki Amerikan Konsolosluğu'nda görevli hackerlerin Avrupa, Yakın Doğu ve Afrika'daki hedeflere siber saldırı yaptıkları öne sürüldü

Haber Ara