Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

WhatsApp Web Nedir, Nasıl kullanılır?

WhatsApp Web nedir? Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma programı WhatsApp'ın internet ortamında bilgisayarda kullanımı nasıl gerçekleşiyor? İşte cevabı...

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-21 14:31:52

WhatsApp Web Nedir, Nasıl kullanılır?

WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olarak hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip.

Ücretsiz olan bu uygulama yazılı, sesli ve görüntülü mesajlaşma imkanı sağlıyor. Sürekli artan kullanıcı sayısı ve artan altyapı kapasitesi sayesinde artık neredeyse GSM operatörlerini devre dışı bırakacak ölçüde telefon görüşmeleri de yine bu uygulama üzerinden yapılıyor.

Uzaya uydu fırlatmanın maliyetinin de düşmesiyle yakında uydu internet hizmetleri ve 5G internet teknolojisi ile Whatsapp ve benzeri uygulamalar tamamen GSM operatörlerinin yerini alabilir.

Tüm mesajları uçtan uca şifreleyen Whataspp sağladığı güvenliğin yanı sıra aynı zamanda otomatik yedekleme, grup mesajlaşma, çoklu görüntülü görüşme, firma profilleri açabilme gibi özelliklere sahip olmasıyla daha da popüler hale geldi.

Whatsapp Web
19 milyar dolara Facebook tarafından satın alınmasından bu yana yeni özelliklerle sürekli güncellenen Whatsapp sosyal hayata-ımıza adeta yeni sanal kurallar da getirdi. Bu güncellemelerden bazıları büyük tartışma yaratırken bazıları vazgeçilmez hale geldi.

Son birkaç yıldır akıllı telefonlarımızın vazgeçilmezi hale gelen Whatsapp uygulmasını bilgisayarımzda da kullanabiliyoruz ve buna da 'Whatsappweb' deniyor.

Bir yandan bilgisayarınızda çalışırken bir yandan telefonunuza bakmak zorunda kalmıyorsunuz ve tüm mesajlaşmalarınızı bilgisayar ekranından yapabiliyorsunuz.

Nasıl yüklenir nasıl kullanılır?
Şu adımları takip edin:

1. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda internet tarayıcınızı açarak adres çubuğuna https://web.whatsapp.com yazın. Daha sonra bu uygulamayı bilgisayarınızın işletim sistemine göre kendinize yükleyin. Windows veya Mac seçeneklerini göreceksiniz.

2. İndirdiğiniz uygulamayı çalıştırdığınızda ekranınızda bir QR kodu belirecek.

3. Telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açın ve menü bölümüne gidin.

Android sistemli telefonlarda sohbet ekranında sağ üstte Menü'ye gidince oradaki seçenekler arasında WhatsApp Web'i göreceksiniz. Onu seçin.

iPhone'larda ise Whatsapp Web 'Ayarlar' kısmında bulunuyor.

4. Telefonun kamerasını bilgisayar ekranınızda çıkan PC'nizin monitörüne yönlendirerek ekrandaki QR kodunu okutun. Artık WhatsApp web'i kullanmaya başlayabilirsiniz.

WhatsApp Web, telefonunuz üzerinden çalıştığı için onu kullandığınız sırada telefonun bağlantısını kesmemeniz gerekiyor. Bunun yanında fotoğraf ve video gönderiyorsanız, veri tüketimini azaltmak için telefonunuzu Wi-Fi üzerinden internete bağlamayı tercih edebilirsiniz.

Güvenli mi?
WhatsApp'a bilgisyarınızdan bağlıyken bunu telefonunuzdan da göeebilir ve kontrol edebilirsiniz. Birkaç bilgisayarda birdeb bağlıysanız bunu da görebilir dilediğiniz bağlantıları sonlandırabilirsiniz. Bilgisayarınıza başkaları ulaşabiliyorsa veya Web uygulmasından çıkış yapmayı unuttuysanız telefonunuzdan bu bağlantıyı sonlandırmanız mümkün.

Avantajları ve dezavantajları
Herşeyden önce klavye ile mesaj yazabilmek önemli bir kolaylık. Fotoğraf, video ve sesleri oynatabilmeniz ve büyük ekranda izleyebilmeniz de ayrıca daha iyi. Başka bir proje üzerinde çalışırken masaüstü uyarıları ile gelen mesajları görmek de yine zaman kazandıran bir durum.

Web uygulamasında bilgisayrda olan fotoğrafları ve dosyaları paylaşmak da mümkün ve son derece basit. Aynı zamanda ses kaydetme ve web kamerasını kullanabilmek de önemli bir olanak.

Öte yandan telefonun sürekli internete bağlı olması gerekiyor, yoksa uygulama bilgisayarınızda çalışmıyor. Telefonun ekranı kapalıyken bağlantı bazen kaybolabiliyor ve bu gibi durumlarda mesaj gönderip alamıyorsunuz.

Birden fazla tarayıcıyı hesabınıza bağlayabiliyorsunuz, ancak WhatsApp Web'i aynı anda birden fazla yerde kullanamıyorsunuz. Sohbet penceresinin sürekli kolayca erişilebilir halde durması pratik bir durumsa da çalışırken dikkatinizin dağılmasına da neden olabiliyor.

En son özellik: mesajların silinebilme süresi uzadı
WhatsApp, bir kişiye veya gruba gönderilen mesajı herkesin gördüğü diyalogtan silinebilmesi özelliğini daha işlevsel hale getirdi. Daha önce 1 saat kadar olan mesaj silme süresi artık 13 saatin üzerine çıkıyor.

Haber Ara