Dolar

32,4671

Euro

34,7734

Altın

2.476,83

Bist

9.530,47

VI. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu’nun da katıldığı gecede “Özel Maksatlı Gemi” tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.48 öğrencinin 23 proje ile katıldığı yarışmada 85.000 TL’lik para ödülü ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-29 23:47:13

VI. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışmalarının altıncısı 27 Ekim 2017 tarihinde Pendik Kurtköy'de Crowne Plaza Asia Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

 

2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde gemi ve yat ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretmek ve sektörün geleceği konumundaki öğrencileri sektöre kazandırmak misyonuyla düzenlenen Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nın bu yıl altıncısı gerçekleştirildi.  Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak'ın konuşması ile başlayan törende, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi  birer konuşmalar yaptılar. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşmasında;  ilk defa gemi ve yat sektöründe tasarım destekleri ortaya koyduklarını, 200 bin dolara kadar her tasarım için destek vereceklerini ve bu yıl, 2-1,4 milyar dolar civarında gemi ve yat ihracatı olacağını belirtti. Türkiye'deki yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağı takmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Zeybekci, 2017 yılında 5 bin yabancı bayraklı teknenin Türk bayrağı taktığını söyledi.

 Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu'nun da katıldığı gecede Türk gemi ve yat sektörünün geleceği konumunda olan öğrencilerin yaptığı “Özel Maksatlı Gemi” tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı. 48 öğrencinin 23 proje ile katıldığı yarışmada 85.000 TL'lik para ödülü ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada birincilik ödülü, değerlendirmelerde eşit puanlar alan iki projeye birden verildi. İkincilik para ödülü de iki proje arasında paylaştırıldı.

 

Ödülü: MSV Tulpar (30.000 TL)

40 metre çok amaçlı atık yakıt temizleme gemisi

Onur beşli /Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Bölümü Ödülü: ORV Savarona  (30.000 TL)

87 metre boyunda Petrol atık toplama gemisi

Ömer Ger ve Sinem Palabıyık Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Bölümü

Jüri Özel Ödülü Sunrice projesi ( 5.000 TL)

İsmail Ergün /Karadeniz Teknik Üniversitesi

 

Haber Ara