Dolar

32,4746

Euro

34,8116

Altın

2.441,88

Bist

9.915,62

Vatandaşlar, yeni AKM binasını olumlu buldu

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılıp yerine yenisinin yapılacak olmasını vatandaşlar olumlu karşıladı- İbrahim Arpacı:- 'Tarihi binaların korunmasını, tarihi olmayan binaların ise yıkılıp yerine çok daha iyi, çok daha modern binaların yapılmasını istiyorum. Mevcut AKM binası da tarihi bir yapı değil. Taksim'de her şey yenileniyor. Bu da yenilenmeli'- Hacer Koçak:- 'Zaten eski bir bina, dö

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-06 17:46:31

Vatandaşlar, yeni AKM binasını olumlu buldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı gerçekleştirilen yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesine vatandaşlardan destek geldi.

Mevcut AKM binasının yıkılıp yerine daha modern bir binanın yapılacak olmasını olumlu bulduklarını ifade eden vatandaşlar, daha işlevsel ve çağdaş yeni bir binanın Taksim'e daha çok yakışacağını ifade etti.

İbrahim Arpacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut AKM binasını çocukluğundan beri bildiğini, yapının tarihi bir özelliği olmadığını ve miadını doldurduğunu vurguladı.

Arpacı, "Tarihi binaların korunmasını, tarihi olmayan binaların ise yıkılıp yerine çok daha iyi çok daha modern binaların yapılmasını istiyorum. Mevcut AKM binası da tarihi bir yapı değil. Taksim'de her şey yenileniyor. Bu da yenilenmeli." dedi.

Yeni AKM projesinin fotoğraflarını basında gördüğünü ve çok beğendiğini dile getiren Arpacı, "Avrupai tarzda bir bina olacak. Son yıllarda gerçekleşen yenilemelere baktığımızda, değişiklikler Avrupa devletlerindeki yenilemelerden daha iyi. Şahsen hayata geçirilmek istenen değişikliği olumlu buluyor ve destekliyorum." diye konuştu.

Mahsun Doğan, mevcut AKM binasının yıkılıp yerine yenisinin yapılmasının çok iyi olacağı düşüncesinde olduğunu kaydetti. Doğan, yıllardır kullanılmayan AKM binasının Taksim, İstanbul ve Türkiye'nin imajı için kötü bir örneklik teşkil ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız, böyle bir şey istiyorsa doğrudur, iyidir. Bu değişiklikten sonra her şey daha iyi daha olumlu olacak."

Taksim'de yapılması planlanan değişikliğin heyecan verici olduğunu anlatan Hacer Koçak, ise şunları kaydetti:

"Zaten eski bir bina, dökülüyor. Yerine daha güzeli yapılacak. Düzenleme ile trafik akışı da güzel olacak. İçerideki etkinlikleri meydana bakan dev ekrandan meydanda gezen insanların da seyredecek olması da gayet güzel. Ben bu değişikliği çok olumlu buluyorum ve hakikatten istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşar Yılmaz da yeni yapılacak AKM binasının devlet politikası çerçevesinde gerçekleşmesini çok olumlu bulduğunu ve bunun işin ehli kişilerce hayata geçirilmesinin gelecek adına ümit vadettiğini söyledi.

Ahmet Beşir, eski binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılacak olmasına çok sevindiğini belirtti. Beşir, yapılacak yeni bina ile birlikte meydana çıkan tüm trafiğin yerin altına alınmasının kendisini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

Haber Ara