Dolar

32,3229

Euro

35,1696

Altın

2.240,70

Bist

8.718,11

Van Halen grubunun lideri Eddie Van Halen (Edward Lodewijk Van Halen) kimdir?

Rolling Stone dergisinin yayımladığı Tüm Zamanların En İyi 100 Gitaristi sıralamasında 8. sırada yer alan Eddie Van Halen bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığına yenildi. Edie Van Halen Kimdir? Edie Van Halen'in hastalığı neydi?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-07 15:29:33

Van Halen grubunun lideri Eddie Van Halen (Edward Lodewijk Van Halen) kimdir?

26 Ocak 1955'te, Hollanda'nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen Eddie Van Halen'in gerçek adı Edward Lodewijk Van Halen'dir.

6 Ekim 2020 ‘de ABD'nin, Kaliforniya Eyaleti'nin Santa Monica şehrinde ki Providence Saint John's Health Center'de hayatını kaybeden gitar virtüözünün ölümünü sosyal medyadan oğlu Wolf Van Halen tarafından duyuruldu.

Çocukluğunda ağabeyinden gitar dersleri alan Eddie Van Halen, yoğun bir çalışmanın sonunda gitar ve bateri de en iyiler arasındaki yerini aldı. Günün yarısını gitar çalışmaları yaparak sürdüren Edie Van Halen, kısa sürede Eric Clapton'un Cream grubundaki soloları benzer sesler ile çıkarabilir hale gelir.

Edie Van Halen abisiyle profesyonel kariyerine Mamut adlı grupla başlar.
Gitar virtüözü Edie Van Halen 1982 yılında dünyanın en iyi çıkışını Thriller albümü ile yapan Michael Jackson ile çalışmaya başlar. Sanatçı Beat It'in gitar sololarını çalmasıyla ünlenir.

Tapping tekniğini dünyaya duyuran gitarist, shred tekniğinin öncüsü sayılır.

Günlük 12-14 saat arasında gitar virtüözlüğü yapan Edie Van Halen'in hastalığının sebebi metal penanın ağzında ve dilinde kansere yol açtığı bilinir.

Gitarı konuşturan adam olarak bilinen Eddie Van Halen rock dünyasının yıldızı haline geldi.
Kanser ile mücadelesi devam eden rock yıldızının 6 Ekim günü ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde yaşama veda ettiği duyuruldu. Sanatçının son zamanlarında yanında oğlu, eşi ve grubun davulcusu Alex vardı.

Haber Ara