Dolar

32,3369

Euro

35,1991

Altın

2.247,90

Bist

8.718,11

'Vakit iyilik vakti bu ramazan her zaman'

TDV ramazanda 'Vakit iyilik vakti bu ramazan her zaman' sloganıyla dünyanın 67 ülke ve 400 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıtımı yapacak ve iftar sofraları kuracak.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 11:51:44

'Vakit iyilik vakti bu ramazan her zaman'

Türkiye Diyanet Vakfı, yurtiçinde de ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için her biri 25 TL değerinde toplam 154 bin alışveriş yardım kartını da dağıtmayı hedefliyor.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın 40 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ve üstlendiği sorumluluğun bilinciyle, yedi kıtada, milletin emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyledi.

Vakfın, hayırseverlerin yardımlarıyla yurtiçinde ve yurtdışında faaliyetlerini genişleterek sürdürdüğünü vurgulayan Palakoğlu, şöyle devam etti:

"Ramazan ayında 'Zekat, fitre kardeşlerimize ulaşıyor. Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman' diyoruz. Bugüne kadar düzenlediği ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettiriyor." 

Bu yılki ramazan yardım kampanyası çerçevesinde, yurtiçinde ve yurtdışında fakir ve yardıma muhtaçlara alışveriş yardım kartı ve gıda yardım paketleri dağıtacaklarını, iftar sofraları kuracaklarını vurgulayan Palakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yılki ramazan programı kapsamında, Türkiye geneli ile dünyanın 67 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iftar programları düzenleyeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile 92 partner kurum işbirliğinde gerçekleştireceğimiz ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 45 bin gıda kolisi dağıtılacak, kurulacak iftar sofralarında 132 bin 943 kişiye iftar verilecek. TDV bu ramazanda 26 vakıf çalışanı ve 9 gönüllüden oluşan ekibiyle yurtdışında yaklaşık 2 milyon dolarlık yardım faaliyeti gerçekleştirecek. Bu ramazanda 67 ülke ve 400 bölgede iyiliğin sesi olacağız."

Palakoğlu, "Bu yıl ramazan ayında yurtiçine ve yurtdışına toplam 9 milyon 350 bin TL tutarında yardım yapmış olacağız. Bu ramazan ve her ramazan, şehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için emanetiniz olan zekat, fitre ve bağışlarınızı bekliyoruz" dedi.

Haber Ara