Dolar

32,4643

Euro

34,7320

Altın

2.435,54

Bist

9.915,62

Uluslararası Af Örgütü, Yemenli militanları çocuklara tecavüz etmekle suçluyor

Uluslararası Af Örgütü suçlamalarını yaparken Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından desteklenen milis üyeleri de dahil olmak üzere iddia edilen suçlamalarda hiçbir fail endişeli değildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-11 13:55:36

Uluslararası Af Örgütü, Yemenli militanları çocuklara tecavüz etmekle suçluyor

İnsan Hakları Sivil Toplum Örgütü Uluslararası Af Örgütü Yemen'de sekiz ve on altı yaş arasındaki çocukların tecavüze uğradığını açıkladı. Örgüt, Husi isyancılarının kuşattığı ve hükümet yanlısı güçlerin elinde bulundurduğu Taz şehrinde, bir çocuğa cinsel saldırıda bulunup tecavüz ettiklerini belgeledi.

Dört erkek çocuğun aileler, son sekiz ayda camide de dahil olmak üzere oğullarının bir saldırıya uğradığını söyledi. Af Örgütü'ne göre, aileler bu saldırıları yetkililere bildirdiklerinde çeşitli engellerle karşılaştılar.

Af Örgütü, silahlı çatışma kapsamında işlenen tecavüz ve cinsel saldırıların savaş suçları olduğunu önemle duyurdu. Afganistan'ın Ortadoğu Bölge Direktörü Heba Morayef, bu korkunç eylemleri durdurmaktan kaçınan komuta pozisyonlarındaki insanların savaş suçlarından sorumlu tutulabileceğini söyledi.

AİLELERİN KORKULARI

Bir anne STK'ya sekiz yaşındaki oğlunun 2018'de iki erkek tarafından iki kez camide tecavüz edildiğini, ayrıca Al-İslah'a bağlı bir imamın oğlunun da bu tecavüze maruz kaldığını söyledi. Af Örgtü tarafından okunan tıbbi raporlarda, çocukların saldırıdan sonra sarsılmalar yaşadığını gösteriyor.

Bir adam, 13 yaşındaki oğlunun aynı camide aynı adamlar tarafından tecavüze uğradığını açıkladı. 16 yaşındaki bir başka çocuk, Af Örgütü'ne Aralık ayında "El-İslah'le bağlantılı bir milis" tarafından silah zoruyla tecavüz edildiğini söyledi. Son yıllarda çocuklara tecavüz etmek ve öldürmek suçlarından birkaç kişi idam edildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün kısmi bir değerlendirmesine göre, ülkede devam etmekte olan çatışmalarda hali hazırda yaklaşık 10.000 kişiyi öldü. BM'ye göre, 24,1 milyon Yemenlinin on milyonu açlık sınırında veya korumaya ihtiyacı var. BM genel sekreteri Antonio Guterres, güvenilir bir rapora göre, beş yaşın altındaki 80.000'den fazla çocuğun açlıktan öldüğünü gösterdiğin açıkladı.

 

 

Kaynak: Le monde.fr

Haber Ara