Dolar

32,4765

Euro

34,7468

Altın

2.440,01

Bist

9.915,62

Üç Türk dizisi Fas'ta en çok izlenen diziler arasında

Fas televizyon kanallarının izlenme oranlarını ölçmekle ilgilenen sivil toplum örgütü olan Maroc Mitri’nin yayınladığı son raporu kaynak gösteren Anadolu Ajansı, Fas televizyonlarında Ekim ayının ilk üç haftasını kapsayan izlenme oranlarını paylaştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-22 20:11:25

Üç Türk dizisi Fas'ta en çok izlenen diziler arasında

Sözkonusu diziler arasında "Waad" ve "Siyah Beyaz Aşk" birinci ve ikinci sırayı alırken, "Oğlum İçin" adlı dizi beşinci oldu.

Hint dizisi "The Smell of Love" üçüncü, Fas dizisi "Ould Mo" (Annesinin Oğlu) ise dördüncü oldu.

Raporda, Waad dizisinin günlük 7 milyon 155 bin izleyici tarafından izlendiği kaydediliyor.

Günlük 5,4 milyondan fazla izleyici tarafından izlenen "Siyah Beyaz Aşk" dizisi, kız kardeşinin İstanbul'daki bir hastanede doktor olmasına yardım eden ve kendisinin yasadışı eylemlere karıştığını keşfeden bir polis karşısında yol ayrımında olan kahramanın hikayesini anlatıyor.

"Oğlum İçin" dizisinin ise günlük 5,2 milyondan fazla izleyici tarafından izlendiği kaydediliyor.

Türkiye, bugüne kadar 150'yi aşkın dizi ile en çok dizi ihraç eden ülkeler sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Türk dizileri, Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika'da dünyanın 146 ülkesinde izleyiciye ulaştı.

Türk pembe dizileri Rusya'dan Çin'e, Kore'den Latin Amerika'ya kadar çeşitli ülkelerde 700 milyondan fazla izleyici toplayan popüler diziler arasında gösteriliyor.

El-Kuds El-Arabi

Haber Ara