Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Üç bin Afgan göçmen sınır dışı edildi

İran sınırından yürüyerek Türkiye’ye gelen Afgan mültecilerle ilgili konuşan Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, dramın yıllardır devam ettiğini, 3 binden fazla sığınmacının sınır dışı edildiğini belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-08 08:24:46

Üç bin Afgan göçmen sınır dışı edildi

İran sınırından kara yolunu yürüyerek Türkiye'ye gelen Afgan mültecileren şimdiye kadar 3 binden fazlası sınır dışı edildi.

Konuyla ilgili konuşan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen düzensiz göçmenlerle ilgili sorunun yıllardır yaşandığını söyledi. Son 15-20 gün içerisinde Afganistan'dan gelen düzensiz göçmen sayısında artış göründüğüne dikkati çeken Ayaz, “Afganistanlıların ilgili sınır dışı süreci işletiliyor. Sınır dışı sürecinde, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası hukuk ile yükümlülüklere uygun hareket ediyor. Bugüne kadar 3 binden fazla Afganistanlının ülkelerine dönüşünü gerçekleştirdik” dedi.

Abdullah Ayaz, sınır dışı işlemlerinin hız kesmeden devam ettiğini, bu akşam (dün gece) sınır dışı işlemi için Erzurum'dan bir uçağın kalkacağını belirterek bu günde de Afganistan'ın başkenti Kabil'e iki charter seferi olduğunu açıkladı.

Bu arada Ayaz'ın açıkladığı charter uçuşlarıyla Erzurum'dan 591 sığınmacının Kabil'e gönderileceği öğrenildi. Öte yandan Van'da yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen Afganistan uyruklu 116, Bangladeş uyruklu 4 ve Pakistan uyruklu 3 toplam 123 kaçak göçmen yakalandı. Ekipler insan kaçakçısı olabileceği 5 şüpheliyi de gözaltına aldı.v

 

Haber Ara