Dolar

32,4532

Euro

34,7313

Altın

2.441,41

Bist

9.915,62

Türkiye Rallikros Şampiyonası

Türkiye Rallikros Şampiyonası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 18:44:57

Türkiye Rallikros Şampiyonası
Türkiye Rallikros Şampiyonası kapsamında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Ege Otomobil Sporları Kulübü, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ve Orhangazi Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen sezonun ilk iki yarışı yapıldı.

İznik Gölü kıyısındaki Orhangazi Parkuru'nda, otomobillerin teknik özelliklerine göre "1600 cc'ye kadar", "1600-2000 cc" ve "2000 cc üstü" olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen yarışlar, bir saatlik ısınma turlarıyla başladı.

Başlangıç noktasından 3'lü ve 4'lü gruplar halinde çıkan sürücüler, bin 100 metrelik parkuru en kısa sürede tamamlama mücadelesi verdi.

Yağış nedeniyle toprak zeminli parkurun bazı bölgeleri çamurla kaplandı. Ekipler, iş makineleriyle zemini düzeltmek için zaman zaman parkura girdi. Parkurun çamurlu bölgelerinde kayan araçlardan bazıları yoldan çıktı. Küçük çaplı kazaların da yaşandığı etkinlikte, çamura saplanan araçlar kurtarıcı yardımıyla çıkarıldı.

Organizasyon, ilk kez bu sene Dünya Rallikros Şampiyonası ile aynı formatta yapıldı.

Uzun süredir otokros olarak tekli kalkış formatında düzenlenen yarışlar, 2015 sezonunda TOSFED Rallikros Kupası adı altında eski yıllarda kıran kırana mücadelelere sahne olan çoklu çıkış formatında gerçekleştirildi. Hem mahalli hem de ulusal klasmanlardan oluşan yarışlarda, Dünya Rallikros Şampiyonası'ndaki gibi joker tur da uygulandı.

Yarışları Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile çok sayıda sporsever izledi.

Haber Ara