Dolar

32,2691

Euro

34,7669

Altın

2.444,75

Bist

10.218,58

Türkiye’nin başkentinden Filistin’in başkentine selam

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları, Anadolu Meydanı’nda, ‘Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış’ düsturuyla tüm dünyaya ‘Özgür Kudüs’ mesajı verdi. Meydanda toplanan on binler, tek yürek olarak, ABD’nin kararını tanımadıklarını, başkenti Kudüs olan özgür Filistin Devleti’ni tanıdıklarını tüm dünyaya gösterdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 10:05:18

Türkiye’nin başkentinden Filistin’in başkentine selam

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına yönelik tepkiler sürüyor. Dün Ankara ve Kocaeli'de Trump'ın kararını protesto etmek için mitingler düzenlendi. İşte o mitinglerden detaylar...

AGD, Memur-Sen, Hak-İş, İHH, Cihannüma, ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yüzün üstünde STK temsilcisi ve üyesi, on binlerce vatandaş, Anadolu Meydanı'nda bir araya geldi. ‘Özgür Kudüs' iradesinin alanlardan tüm dünyaya duyuran katılımcılar, ABD ve İsrail'i protesto ederek, Kudüs'ün yanında olduklarını haykırdı. İslam dünyasına da çağrıda bulunan vatandaşlar attıkları sloganlarla, ‘Kudüs'e Özgürlük, İnsanlığa Barış' mesajları verdi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, AGD, Memur-Sen, Hak-İş, İHH, Cihannüma, ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yüzün üstünde STK temsilcisi ve üyesi, on binlerce Kudüs sevdalısı vatandaş, Anadolu Meydanı'nda bir araya geldi. ‘Özgür Kudüs' iradesinin alanlardan tüm dünyaya duyuran katılımcılar, ABD ve İsrail'i protesto ederek, Kudüs'ün yanında olduklarını haykırdı.

İslam dünyasına da çağrıda bulunan vatandaşlar attıkları sloganlarla, ‘Kudüs'e Özgürlük, İnsanlığa Barış' mesajları verdi. On binlerin katıldığı miting programı Kur'an tilavetiyle başladı, sinevizyon gösterimi ve Grup Yürüyüş'ün, ‘Özgür Kudüs' konseriyle devam etti. Mitingde, Memur-Sen, Hak-İş, AGD, İHH, Cihannüma, ÖNDER Genel Başkanları da birer konuşma gerçekleştirdi. Aralıklarla marşların yükseldiği programda, Filistin'de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Cüneydi'nin amcası Reşat el-Cuneydi de katılarak, meydandaki Kudüs sevdalılarına seslendi. Hamas Lideri İsmail Haniyye de video konferansla mitinge bağlandı. Programa STK'ların dışında siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri yoğun ilgi gösterdi.

AMERİKA'YI VE İSRAİL'İ KABUL ETMİYORUZ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan mitingde yaptığı konuşmada, Trump'ın İsrail'in Başkenti olarak Kudüs'ü ilan etmesinin beyhude bir ifade olduğunu söyleyerek, “Niçin? Birincisi Amerika diye bir devleti kabul etmiyoruz. Sadece bugün değil, dün de bugün de yarın da, Amerika'yı kabul etmiyoruz. İkincisi, Trump denilen adamın da devlet başkanlığını kabul etmiyoruz. Ayrıca İsrail diye bir devletin olduğunu da inanmıyoruz. İsrail bir devlet değil, dünyadaki en büyük terörist grubudur, devlet falan değildir. Kimse bununla ilgili bir iddiada bulunmasın. Ayrıca Beyaz Saray'ın sözcüsü, Türkiye'de ve dünyada Filistin'le yapılan açıklamalarla alakalı, ‘bizim için geçici bir baş ağrısı' diyor zat. Biz buradan kendisine sesleniyoruz. ‘Senin geçici olarak ifade ettiğin baş ağrısı, kalıcı hastalıklara dönüşecek ve Allah'ın izniyle yerin dibine geçirmiş olacağız seni” diye konuştu.

KUDÜS'ÜN NE PARÇASI NE DE BÜTÜNÜ İSRAİL'E VERİLEMEZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı konuşmada Kudüs'ü Şerif'den Peygamberlerin izini Mirac'ın ve İsra'nın nurunu, Hz. Ömer'in imzasını, Selahaddin'in mührünü silmelerine izin vermeyeceklerini kaydetti. Yalçın, şunları kaydetti:

“Hadsiz Trump! Yüz yıllık planın son hamlesi olan o imzayı kendi elleriyle silecek, paçavra konumundaki kararını da geri çekecek. Netenyahu Siyonizm'in çöküş, terörist İsrail'in yıkılış vaktinin geldiğini iliklerine kadar hissedecek. Ne ABD'nin ne de İsrail'in Filistin'e, Kudüs'e dair söz söyleme, karar alma hakları yok. Hiçbir zaman da olmayacak. Algı operasyonlarıyla karartmak istedikleri hakikat apaçık ortadadır. İsrail işgalci ve teröristtir. Kudüs Bağımsız Filistin Devletinin başkentidir. Kudüs'ün Batısı da Doğusu da Filistin Devletinindir. Kudüs yönlere bölünemez. Kudüs'ün ne bir parçası ne bütünü İsrail'e terk edilemez, edilmeyecek” 

11_18

KUDÜS ÖZGÜR OLANA KADAR SUSMAYACAĞIZ

Kudüs'ü yalnız bırakmanın ve Filistin davasını sahipsiz koymanın ihanet olacağını belirten Yalçın, Mescid-i Aksa'yı Siyonist postalların kirletmesine seyirci kalmanın felaketi talep etmek olacağını kaydetti. Yalçın, “İsrail ile olan bütün askeri anlaşmalar iptal edilmelidir. İsrail ile diplomatik ve ekonomik ilişkiler kesilmelidir. ABD ve NATO'nun üsleri kapatılmalıdır. ABD duysun, İsrail anlasın… Kudüs özgür olana kadar, susmayacağız.” dedi.

“ATEŞ OLUR ÜZERİNİZE YAĞARIZ”

Kudüs Mitingi'nde katılımcılara seslenen İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, şunları söyledi:

“Hepinizden Allah azı olsun buradaki sesimizi İsrail duyuyor. Bir gün buradaki gibi Kudüs'e de akacağız, Allah'ın izniyle. Bizim bir Kudüs yürüyüşümüz var. Öyle küçücük çocukları katletmekle, hapislere atmakla, kendisini güçlü zannediyor. Biz sizin gücünüzü Mavi Marmara'da gördük. Siz korkaksınız ahlaksızsınız. En gelişmiş silahlarınızla silahsız insanlara saldırdınız ve dayağı yediniz. Eğer Mescid-i Aksa ve Kudüs'e saldırmaya devam ederseniz, ateş olur üzerinize yağarız. Size Mavi Marmara'da olduğu gibi dayak atmasını biliriz Allah'ın izniyle” 

KUDÜS EZELİ VE EBEDİ BAŞKENTİMİZDİR

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Kudüs'e özgürlük insanlığa barış için meydanda olduklarını belirterek, “Okyanus ötesi ne söylerse söylesin, Trump'un, ABD'nin Kudüs kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bu kararın hükmü yoktur! Çünkü Kudüs bizim kadim şehrimizdir. Ezeli ve ebedi başkentimizdir! Kudüs için baş veririz, başkentimizi çiğnetmeyiz! Bizim izzetimizdir, onurumuzdur! Kudüs bize Hz. Peygamberin, Peygamberlerin, Hz. Ömer'in, Selahaddin'in emanetidir! Ey İsrail! Ey Siyonist Terör Devleti! Döktüğün kanda boğulacaksın! Kafeslere kilitlediğin Filistinli çocukların öfkeleri altında kalacaksın! Çelik yelekli ve ağır silahlı askerlerinle gözlerini bağladığın, hücreye attığın 14 yaşındaki çocuk Fevzi Cüneydi'nin masum öfkesiyle yıkılacaksın! Zevalin, yok oluşun yakındır! Ve ey Amerika, ey Siyonist İsrail! Korkuyorsun, çıldırıyorsun, onun için cinnet geçiriyorsun! Cinnetin, yok olacağını haber veriyor! Vahşetin korkundan kaynaklanıyor” diye konuştu.

KUDÜS İÇİN HAREKETE GEÇMENİN ZAMANI GELMEDİ Mİ?

İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Arslan şunları kaydetti:

“Kudüs bir sınavdır. Kudüs için harekete geçmenin zamanı gelmedi mi? Bir damla petrol kadar da mı Filistinli çocukların değeri yok! Bir varil petrole verdiğiniz kıymeti, niçin kâinatın gözbebeği Mescid-i Aksa'ya göstermiyorsunuz? Bu Anadolu Meydanı şu anda artık Kudüs meydanıdır! Kudüs'teki katliam sona erene kadar, direnişimiz devam edecektir. Bizim, kayıtsız kalmak gibi bir lüksümüz yok!”

HİÇBİRİMİZ SİYONİSTLERDEN KORKMUYORUZ

Kudüs direnişinin sembol ismi Fevzi El Cüneydi'nin amcası Reşat El-Cuneydi ise 16 yaşındaki yeğeni Fevzi Eİ Cüneydi'nin mesajını getirdi. Siyonist işgal ordusu ve onun yerleşimci uşakları, gün geçtikçe Filistin'de sivil, kadın ve çocuk ayırt etmeksizin vahşice muamelelerine devam ettiğini kaydeden Cüneydi, şunları söyledi:

“Hapishane betonlarını yatağı yapmış olan esir çocuğun, Muhammed Fevzi Cüneydi'nin mesajını sizlere iletmek istiyorum. ‘Beni kurtarın! Beni kurtarın ki, mazlum annemin kucağına kavuşturun, annemin masum kucağında ısınayım.' Gözaltına alındığını gördüğünüz esir çocuk Fevzi Cüneydi'nin fotoğrafı, Filistinli çocukların her gün nasıl işkencelere maruz kaldıklarını göstermektedir. Filistinli çocukların hayatları tehlikede olup vahşilerin hapishanelerinde yaşamakta. Ama ne çocuklarımız, ne gençlerimiz ne de kadınlarımız, hiç birimiz Siyonistlerden, işgalcilerden korkmuyoruz. Buradan diyorum ki bağımsız özgür Filistin'e kavuşuncaya kadar mücadeleye devem edeceğiz.”

KUDÜS'ÜN DOĞUSU DA BATISI DA KUZEYİ DE GÜNEYİ DE İSLAM'INDIR

“Kudüs'ün doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de İslam'ındır, Filistin'indir” diyen Turhan şöyle devam etti:

“Çeşitli algı yönetimleriyle, farklı farklı şeylerle, İsrail'le alakalı olumlu cümleler kurmaya çalışıyorlar. Ve Kudüs'ümüzle alakalı, Mescid-i Aksa'yla alakalı sanki iki tane devlet varmış gibi konuşuyorlar. Anadolu Meydanı'ndan, Türkiye'mizden dünyaya ifade etmiş olalım ki, Kudüs'ün doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de İslam'ındır, Filistin'indir. Hiçbir şekilde ifade edilenleri kabul etmiyoruz. Kudüs'le alakalı, orada kimlerin olacağını, kimlerin olması gerektiğini biz demedik ki, Rabbimiz takdir etti. Rabbimiz, o toprakların İslam'ın olduğunu ilan etti. Bu hak Hz. Âdem'den bugüne kadar devam etti. O yüzden bir karışını dahi veremeyiz.”

ERBAKAN HOCA'NIN EMANETİNİ TAŞIYORUZ

Filistin topraklarının pazarlık konusu dahi edilemeyeceğine vurgu yapan Turhan, şunları söyledi:

“Biz öyle bir inancın evlatlarıyız ki, Sultan Abdülhamit Han'a geliyorlar, diyorlar ki ‘borçların karşılığında şu Filistin topraklarını bize ver.' Ne diyor Sultan Abdülhamit, ‘ne demek Filistin'in verilmesi, oralar kanla alındı bir karışını bile vermeyiz.' Ve yine muhterem kardeşlerim, Şeyh Ahmet Yasin, o tekerlekli sandalyesinden ümmete seslenerek, ‘Mescidi Aksa sadece Filistin'lilerin değil, bütün Müslümanlarındır.' ‘Sahip çıkın' diyen şeyh Ahmetlerin torunlarıyız. Yine ‘İsrail sadece güçten anlar, ona anladığı dilden konuşmak lazım' diyen ve yine ‘eğer bu İsrail'i çok seviyorsanız, gidin Kuzey Amerika'dan toprak verin' diyen, Necmettin Erbakan Hocamızın emanetini taşıyoruz. O açıdan vermeyiz bu toprakları muhterem kardeşlerim.” 

'DOĞRU HABER'DE MİTİNGE YER VERDİ

Doğru Haber gazetesi mitingle ile ilgili habere yer verdi. Haberde, "İşte Kudüs'ün fatihi Selahaddin Eyyubi'nin torunları… “Kudüs, Haçlıların işgalinde olduğu müddetçe ben nasıl gülebilirim” diyen büyük komutan Selahaddin'in torunları bugün yine atalarının izinden gidiyor. Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın şer planına karşı HÜDA PAR tarafından düzenlenen, “Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz” mitingiyle Diyarbakır İstasyon Meydanında bir araya gelen on binler, siyonist israile ve Amerika'ya lanet yağdırdı. “Vahdet olursa israil yokolur, Amerika kahrolur” diyen on binlerin katılımıyla gerçekleşen mitingde İslam ümmetine önemli mesajlar verildi." denildi.

5444_3





Haber Ara