Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye Finans, ekonomiye 'Katılım'ıyla değer yaratıyor

Kullandırdığı krediler ve finansal uygulamalarla Türk ekonomisinin pandemi sürecinde ayakta kalmasında önemli rol oynayan Türkiye Finans, katma değeri yüksek hizmet anlayışıyla da piyasaları canlı tutmayı amaç edinmiş durumda

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-08 13:26:24

Türkiye Finans, ekonomiye 'Katılım'ıyla değer yaratıyor

The National Commercial Bank'ın (Suudi Arabistan) hâkim ortağı olduğu Türkiye Finans, köklü bilgi birikimi ve deneyimini, ülkemiz katılım bankacılığının geleceğine adını yazdırma kararlılığı ve vizyonuyla “gelişim refleksine” çevirme başarısını göstermiş, öncü bir kurum.

SEKTÖRDE GÜÇ BİRLİĞİ ADIMLARI

Türkiye Finans; 1991 yılında yüzde 100 yerli sermayeli ilk özel finans kurumu olarak kurulan “Anadolu Finans” ile 1985- 2001 yılları arasında “Faisal Finans Kurumu” adıyla katılım bankacılığı hizmeti sunan “Family Finans”ın 2005 yılında güçlerini birleştirmesiyle kuruldu. Bu iki kurum, 2005 yılında tek çatı altında birleşerek Türkiye için daha fazla değer yaratmak ve rekabet üstünlüklerini pekiştirmek misyonuyla güç birliğine gitti.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK HİZMET

Anadolu Finans ile Family Finans'ın birleşmesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun 28 Aralık 2005 tarihli kararıyla resmen tescil edilmiş ve 30 Aralık 2005 tarihinde Banka'nın unvanı Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. olarak değiştirildi.
Türkiye Finans, 2019 yılsonu itibarıyla 3,461 çalışanı, 310 şubesi ve etkin alternatif dağıtım kanallarından oluşan güçlü hizmet platformuyla ticari/kurumsal bankacılık ve perakende bankacılık segmentlerinde geniş bir müşteri kitlesine yenilikçi ve katma değeri yüksek ürün, hizmet ve çözümler sunmakta


YILIN İLK YARISINDA 403 MİLYON 573 BİN LİRA KONSOLİDE KAR

Türkiye Finans 2020 yılının ilk yarısında 403 milyon 573 bin TL konsolide kar elde etti.
Türkiye Finans Katılım Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile 2020 yılı ilk yarı yıl bilançosunu duyurdu.
Buna göre, yılın ilk yarısında tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisine rağmen hızlı ve kararlı pozisyon alarak ülke ekonomisinin ve müşterilerinin bu süreci en az hasarla atlatabilmeleri için ardı ardına ekonomi destek paketleri hayata geçiren Türkiye Finans, pandemi döneminin zor koşullarına rağmen ekonomiye desteğini artırarak nakdi ve gayri nakdi olmak üzere toplamda 54 milyar lira fon kullandırdı.Türkiye Finans, yılın ilk yarısında 403 milyon 573 bin TL konsolide kar elde etti.

DİJİTAL KANALLARDA YATIRIMA DEVAM

Kullandırdığı nakdi fonlarda yüzde 36'lık artışla reel sektöre 45,2 milyar lira tutarında kaynak sağlayan banka, gayri nakdi fonlarda da sektör ortalamasının üzerine çıkarak geçen yıl sonuna göre yüzde 15 artışla 8,4 milyar lira hacme ulaştı.
Yıl sonuna göre yüzde 25 artışla sektör ortalamasının üzerinde bir performans göstererek 50,1 milyar liralık fon toplayan Türkiye Finans, geçen yıl sonuna göre de yüzde 31 büyüme göstererek 68,5 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı.
Bu dönemde dijital kanalları kullanan müşteri sayısında yüzde 43 artış yaşayan Türkiye Finans, bu kanallardaki müşteri deneyimini iyileştirme çalışmaları için yaptığı yatırımlara devam edecek.

EKONOMİYİ CANLI TUTMANIN ADIMLARI

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili Murat Akşam, 2020 yılı ilk yarı yıl verileriyle ilgili, "2020 yılının ilk yarısı hem dünya hem de ülkemiz için oldukça zor bir dönem oldu. Tüm dünya ülkeleri, pandemiye karşı verilen mücadelenin yanı sıra bu süreçten etkilenen ekonomilerini de ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemiz ise bu zorlu mücadelede gösterdiği kararlı tutumla pandemi döneminin yaralarını sarmaya devam ediyor. Türkiye Finans Katılım Bankası olarak bizler de bu süreçte tüm paydaşlarımız için fayda sağlamaya devam ederken, ardı ardına hayata geçirdiğimiz ekonomi destek paketleri ile ülke ekonomisi ve müşterilerimiz için sorumluluk aldık." ifadelerini kullandı.

"KALDIĞINIZ YERDEN DEVAM EDİN"

Akşam, yılın ilk yarısında banka olarak yaptıkları topyekun katkılara ilişkin şunları kaydetti:
"Kamu görevlilerimiz, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız için sunduğumuz destek paketlerimizin yanı sıra sağlık çalışanlarımıza bu zor dönemde 10 bin adet tulum bağışı yaparak onlara minnetimizi gösterdik. Normalleşme döneminde ise esnaf ve KOBİ'lerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla onlara 'Kaldığınız Yerden Devam Edin' diyerek avantajlı finansman imkanları ve hayatlarını kolaylaştıracak farklı çözümler sunduk. Değişen bireysel ihtiyaçlar için de 'İyi Kararlar Destek Paketi'ni devreye alarak; 3 ay ödemesiz konut, taşıt ve ihtiyaç finansmanı olmak üzere 3 farklı alanda finansman çözümleri sağladık. Şirket ve gerçek kişi müşterilerimiz bu dönemde likiditeye kolay ulaşabilsinler diye hiç hız kesmedik. Bu anlamda sağladığımız şirket finansmanında yaklaşık yüzde 40, ihtiyaç finansmanında yaklaşık yüzde 60 artış kaydettik."

YENİLİKÇİ ÜRÜN VE HİZMETLER

trk


Murat Akşam, yenilikçi ürün ve hizmetleri hayata geçirirken, yüksek kalite standartları ve etik kurallar dahilinde müşterilerin yanında olduklarını belirterek, bu kapsamda, iş ahlakı ve etik değerlere bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren şirketlerin ödüllendirildiği "Türkiye'nin En Etik Şirketleri" (ETİKA) organizasyonunda Türkiye'nin en etik şirketlerinden biri seçilerek önemli bir başarıya da imza attıklarını kaydetti.
Akşam, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
"Çalışanlarının her daim yanında olan bir banka olarak yeni normal düzene en hızlı şekilde uyum sağlamak amacıyla genel müdürlük bünyemizde dört seçenekli esnek çalışma modeli JEST'i başlattık. Türkiye Finans olarak, 2020 yılının ilk yarısını tüm zorlu koşullara rağmen müşterilerimize, sektörümüze ve ülkemize katma değer ve fayda sağlayarak tamamladık.
Önümüzdeki dönemde de önceliğimiz, normalleşme sürecine tüm hızıyla uyum sağlamaya çalışan müşterilerimize, ekonomimize ve ülkemize katkı sağlamaya devam etmek olacaktır."

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VE SPONSORLUKLAR

2018 yılında “Çocuklara Gönül Ver” ismiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.Projenin ilk adımı olarak ihtiyaç olan bölgelerde birer kitaplık kurmak amacıyla “Bir kitap da senden olsun, geleceğimiz umutla dolsun” kampanyasını gerçekleştirdi

Projenin ilk adımında Genel Müdürlük binasına ve tüm şubelere çocuk kitapları toplamak üzere kitap kumbaraları yerleştirildi. Müşteriler ve çalışanların kitap bağışı ile katkı sağladıkları kampanyada çok kısa sürede 8.000'den fazla kitap toplandı. Banka bünyesindeki çalışanların oluşturduğu İyilik Kulübünün desteği ile Manisa, Uşak, Urfa, Sinop, Sivas ve Kütahya olmak üzere, toplam 6 ildeki 6 okula giderek topladığı hikâye kitaplarını 1000'e yakın çocuğa ulaştırdı

“Çocuklara Gönül Ver” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Koruncuk Vakfına bağışlanan bilgisayarlarla, vakfın Bolluca Çocuk Köyünde bulunan Kültür Merkezi içerisinde ''Türkiye Finans Bilişim ve Lisan Laboratuvarı'' açılışını gerçekleştirdi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlama yolunda küçük ama önemli bir destek sağlandı
Ülker Sports Arena'nın ana sponsorlarından birisi olarak müşterilere yıl boyunca yapılan maçlara, konserlere ve etkinliklere davet ediyor, büyük bir aile olmanın değerini aşılıyor.
650 yılı geride bırakan tarihiyle olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 2013-2015 yılları arasında Türkiye Finans​​ sponsorluğunda gerçekleştirildi.

1988 yılından bu yana 130 şehirde 7 milyondan fazla kişiye ulaşan ve ziyaretçilerin görme duyularını kullanmadan, tamamen karanlık bir ortamda günlük yaşamı deneyimlemelerini sağlayan Karanlıkta Diyalog Sergisi'nin İstanbullularla buluşması için destek verildi Proje kapsamında; İstanbul şehir hayatının görmeyenlerin gözünden yeniden inşa edilmesini sağlanarak, ziyaretçilerin İstanbul'u görmeksizin 'görmelerini' ve önemli mekânları ziyaret etme deneyimini yaşamaları sağlandı.

İstanbul dışında olup markalaşma yönünde önemli adımlar atan Türk şirketlerine karşı farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen Anadolu Markaları yarışmasına üç yıl süresince destek verildi.
Down Sendromlu gençleri sosyal hayata katılmaya ve çalışmaya teşvik etmek amacıyla geliştirilen İstanbul'un farklı noktalarında hizmet veren Mobil Down Cafe uygulamasına destek olundu.

İki adet aracın finansmanı ve erzak yardımı ile destek verdiği projede, engelli gençlerin toplumla buluşarak istihdam edilmesi ve konu ile ilgili toplumsal farkındalığın artırılması öncelikli hedeflerden oldu

20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen 17. Uluslararası Akdeniz Oyunları süresinde Mersin ve Adana'da kurduğu iki sabit ve iki mobil şubeyle tüm katılımcılara bankacılık ve finans işlemleri konusunda hizmet verildi

2020 ÖDÜLLERLE TAÇLANDI

Banka, finansal başarılarını bu yıl da sürdürürken sektörel ödüllerle de bu başarısını taçlandırmaya devam ediyor...

IDC Türkiye CIO Ödülleri Future of Work - Talent Management kategorisinde NEXT (Information Technologies Talent Management Program) programı ile birincilik ödülü.​

Brandon Hall Group Excellence Awards 2020​:

Liderlik Gelişiminde Mükemmellik (Liderlik Gelişiminde En İyi İlerleme Programı) Kategorisinde “Liderlik Gelişim Programımız” ile Altın Ödül

Öğrenmede Mükemmellik (En İyi Sertifika Programı) Kategorisinde Kredi Yetkilileri Sertifika Programımız ile Bronz Ödül

Satış ve Pazarlamada Mükemmellik (En İyi Satış, Eğitim ve Performans Programı) Kategorisinde Çapraz Satış ve Müşteride Derinleşme Gelişim Programımız ile Bronz Ödül

​Stevie Awards 2020 En İyi Gençlik İstihdam Stratejisi Bronz Ödül

Stevie Awards 2020 En İyi Liderlik Gelişim Programı Bronz Ödül​

 

 

Haber Ara