Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye, Doğu Türkistan için meydanlarda

Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmünü protesto etmek için meydanlara inen Türkiye, tek ses olup 'Yaşasın Bağımsız Doğu Türkistan' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-20 11:14:16

Türkiye, Doğu Türkistan için meydanlarda

Meydanlarda devam eden gösterilerde İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Adem Özköse, Azem Kurulay, Abdullah Oğuz gibi isimler Doğu Türkistan için seferber olunması çağrısında bulundu.

DxVfjM9WoAAZ3YT

YAŞASIN BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN!

Twitter'dan yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı;

“Doğu Türkistan Anadolu'dur, Ses ver Türkiye!” demek için sabah namazında bir araya geldik. Katılım sağlayan tüm Doğu Türkistan dertlilerine teşekkür ederiz.

Adem Özköse: "Geçenlerde Endülüs'teydim. Camilerdeki çanları görünce, kendi kendime dedim ki: 'Bütün bunlar olurken nasıl olmuşta Müslümanlar Endülüs'e sahip çıkmamışlar?'

DxViF6IWsAABSqJ

Eğer bizler Doğu Türkistan'a sahip çıkmazsak bizden sonra gelen nesil de aynı şekilde bizi yargılayacak!"

Abdullah Oğuz: "Eğer toplama kamplarında, işkencecisine ‘Beni öldürün!' diye yalvarmak zorunda kalan Müslüman kardeşinizin çığlığı yüreğinizi yakmıyor, Çinli bir erkekle zorla evlendirilen kız kardeşinizin feryadı rüyalarınızı bölmüyorsa dikkat edin tehlikede olan imanınızdır!"

DxVq9ZwXcAAG3Ab

Bülent Yıldırım: "Biz, bir tarafta Amerika emperyalizmini lanetlerken diğer tarafta da Çin emperyalizminin sofrasına oturmayı kabul etmiyor, lanetliyoruz. Futbol takımı tutar gibi taraf tutmak mecburiyetinde değiliz. Biz, Hakk'ın ve mazlumun yanında olmak zorundayız!"

DxVoBHMXcAUzTjg

Azem Kurulay: “Allah'ım, bizleri Ümmeti Muhammed olarak Doğu Türkistan'la, Filistin'le ve Suriye'yle aynı sofra etrafında, aynı sancak altında toplanmaya muvaffak eyle. Doğu Türkistan için hayırlı işler yapanların seslerini gür ve tesirli eyle Ya Rabbi!”

DxVlXHeWkAAqL6Y

Şimdi hep birlikte Doğu Türkistan için haykırma zamanı: MÜSLÜMAN ZULME BOYUN EĞMEZ!

Haber Ara