Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı? Almanya karantina süresi kaç gün?

Korona vaka sayılarında yaşanan artış sonrası Almanya Türkiye'yi riskli ülkeler listesine ekledi. Durum böyle olunca Türkiye'den Almanya'ya seyahatler biraz daha zorlaştı. Almanya'ya gitme planı yapana vatandaşlar da Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı sorusunu sormaya başladı. Peki Almanya'dan Türkiye'ye gelenlere karantina var mı? Almanya'ya uçuşlarda karantina olacak mı? Almanya'da karantina süresi kaç gün? Yeni gelişme ile birlikte Türkiye’den Almanya’ya seyahat edenler 10 gün karantinada kalacak.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-19 14:29:17

Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı? Almanya karantina süresi kaç gün?

Korona vaka sayılarında yaşanan artış sonrası Almanya Türkiye'yi  riskli ülkeler listesine ekledi. Durum böyle olunca Türkiye'den Almanya'ya seyahatler biraz daha zorlaştı. Almanya'ya gitme planı yapana vatandaşlar da Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı sorusunu sormaya başladı. Peki Almanya'dan Türkiye'ye gelenlere karantina var mı? Almanya'da karantina süresi kaç gün? Yeni gelişme ile birlikte Türkiye'den Almanya'ya seyahat edenler 10 gün karantinada kalacak. 

Almanya günlük vaka sayılarında rekor kıran Türkiye ile ilgili kritik bir karara imza attı. Almanya Türkiye'yi yüksek riskli ülkeler listesine dahil etti. Almanya ile Türkiye arasında sık sık seyahat edenlerin seyahatleri bu gelişme ile biraz daha zorlaşacak. Peki Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı? Almanya'dan Türkiye'ye gelenlere karantina var mı?

Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı?

Türkiye'den Almanya'ya giden yolculara karantina var mı? sorusu yanıtını buldu. İşte Türkiye'den Almanya'ya gidenlere karantina var mı sorusunun yanıtı;

Yurtdışından Almanya'ya giriş yapanlar ve giriş tarihinden önceki 10 gün içerisinde bir risk bölgesinde ya da yüksek riskli bölgede bulunanlar, Almanya'ya giriş yaptıktan sonra 10 gün karantinada kalmakla yükümlü. Bir virüs varyasyonları bölgesinde bulunanların karantina süresi ise 14 gün. Alman Robert Koch Enstitüsü (RKI), internet sitesinde yapılan güncellemeye göre, Türkiye, Ermenistan, Hırvatistan ve Ukrayna ‘yüksek riskli bölge' listesine alındı. Güncellenen liste 11 Nisan Pazar günü saat 00:00'dan itibaren geçerli olacak.

72 saat kalan şoföre ‘negatif' test sonucu ibrazı gerekecek

Diğer taraftan yüksek riskli bölgelerde bulunmuş kişilerin Almanya'da 72 saatten fazla kalmaları durumunda girişten önce negatif virüs test sonucu ibrazı yapmaları zorunlu. Türkiye'de Almanya'ya giden sürücüler eğer Almanya'da 72 saatten fazla kalmayacaklarsa koronavirüs test sonucu ibraz etmek zorunda kalmayacak.

Türkiye-Almanya hattında seyahat şartları ağırlaştı

Statü değişikliğinin ardından Alman vatandaşlarına Türkiye için seyahat uyarısında bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye gidişte ve Almanya'ya dönüşte şartların da ağırlaştırılacağını açıkladı.

Zorunlu olmadıkça turistik amaçlı seyahatler yapılmamalı
Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı elektronik forum doldurulmalı
HES kodu alınmalı
Türkiye'ye gidişten en fazla 72 saat önce PCR testi yaptırılmalı
Negatif sonuçlu test belgesi seyahat sırasındaki kontrollerde ibraz edilmeli
Türkiye'den Almanya'ya dönüşlerde en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırılmalı
Almanya'ya dönüldüğünde negatif test sonucu alınsa bile karantinaya girilmeli

Haber Ara