Dolar

32,5297

Euro

34,9084

Altın

2.426,96

Bist

9.645,02

Türkiye’de Yoga için Seyahat Yapabileceğiniz 10 Yer

Huzur, sakinlik ve en önemlisi açık havada yoga yapacak yer arayanlar buyursunlar! Sizler için Türkiye’de yoga nerede yapılır sorusuna cevap, Timetürk okuyucuları için yoga yapabileceğiniz 10 yer!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 08:35:09

Türkiye’de Yoga için Seyahat Yapabileceğiniz 10 Yer

Yoga yararları için farklı bir yazı yazmak gerekir ancak, gerek felsefesi ile gerekse de hareketleriyle yoga evrenle, bedeninizle ve zihninizle bağınızı kuvvetlendirecektir. Böyle bir bağ, gün içinde maruz kaldığımız bir çok kötü enerjiyi de topraklayacak ve esasında hep aradığımız o huzurun çok da uzakta olmadığını gösterecektir bizlere.  Evet, huzurun uzakta olmadığı doğrudur. Ama kimi zaman uzaklara gidip de hem dışsal sakinliği bulmak hem de hava değişimini yaşamak bir hayli önemlidir. Buyurun, gezmeyi ve yoga yapmayı sevenler için Türkiye'de yoga yapılacak en güzel 10 yer:

Kabak, Muğla

Son zamanlarda popülerliği ona zarar verse de, Kabak hala huzur ve sakinlik arayanların tercihlerinin başında geliyor. Sadece sessizliği ve manzarasıyla da değil, insanların yaydığı enerji ile de yoga yapılacak yerlerin başında geliyor Kabak. Üstelik isterseniz burada bedava dağıttığı de verilen yoga derslerine katılarak yeni yoga hareketleri öğrenebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi, Muğla

Kabak'ı bu listeye aldıysak Kelebekler Vadisi'ni almazsak olmaz. Size tavsiyem vadiye inmeden, yukarıdan hem vadiyi hem de denizi görebileceğiniz bir yer seçmeniz ve yoga matınızı oraya sermeniz.

Ayder Yaylası, Rize

Her listemizde yerini alan Ayder Yaylası tabii ki yoga yapılacak en gözde yerlerden biri! Mis gibi, insanın içini açan havasıyla mı dersiniz, ağaçlarının hışırtısıyla mı dersiniz, yoksa harika manzarasıyla mı bilinmez ama, her yönü ile yoga severler için cennet.

Abant Gölü, Bolu

Abant da çok sevdiğim yerlerden biri. Göle karşı sereceğiniz yoga matınızla pek sakin içsel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Yoga çeşitleri arasından hangisini tercih edersiniz bilemem ama, hepsi de Abant'la uyum içinde olacaktır.

image-bolu-2068266_960_720

Mardin

Derler ki “Meditasyon, karmaşanın içerisindeki sakinliktir.” O yüzden yoga yapabilmek için yalnızca sessiz sakin bir yer aramayın. Her yerde yoga yapabileceğiniz gibi bunun en iyi deneyimlerinden birini de Mardin'de yaşarsınız. Siz içinizdeki sessizliği meydana getirirken, kulağınıza gelen o sesler karmaşadan ziyade çok sesli bir koroyu andıracaktır.

Şirince, İzmir

Bu şirin turist köyünün hemen dışında, Tiyatro Medresesi'nde aradığınız huzuru bulabilirsiniz. Zaten oraya gittiğinizde çeşitli nedenlerle meditasyon yapan insanları göreceksiniz. Siz de matınızı vadiye ve dağlara karşı kurdunuz mu tadından yenmez.

Ağva, İstanbul

Özellikle İstanbul'un karmaşasından bunalanların sıklıkla tercih ettiği bir yer Ağva. Hem tatil hem de yoga yapabileceğiniz bir hafta sonu kaçamağı için ideal. Sabahın erken saatlerinde yapacağınız yoga, hem ruhunuzu hem de bedeninizi uyandıracaktır.

Geyik bayırı, Antalya

Antalya'nın biraz dışındaki bu cennet yeri esasında pek az kişi biliyor. Bilenler de onun doğasına ve sakinliğine bir hayli saygılılar. O yüzden aradığınız içsel ve dışsal huzuru burada bulabileceğinize inanıyorum. Hem zaten biri diğerini doğurmuyor mu?

Burgaz Ada, İstanbul

Yoga İstanbul içerisinde bir çok yerde yapılabilir ama pek azı Burgaz ada gibi olur. Heybeli ve Büyükada'nın kalabalığından uzakta ama yine de hem yakında hem de doğa içerisinde. Adada yapacağınız kısa bir yürüşün ardından kendinize en ideal yeri seçip tadını çıkarabilirsiniz.

Seğmenler Parkı, Ankara

Büyükşehir sakiniyseniz, büyük ve ferah bir parkın önemini daha iyi biliyorsunuzdur. Seğmenler Parkı, Ankara'da yoga nerde yapılır, sorunuza verilecek çok güzel bir cevap. Alıyorsunuz matınızı, hop, Seğmenler Parkı'ndasınız ve hop, bütün bir şehir kaybolmuş bile.

Gittiğiniz yere kendinizi de götürdüğünüzü unutmamanız dileğiyle! Ve tabii bir de yoga matınızı!

Hazırlayan : Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara