Dolar

32,4765

Euro

34,7468

Altın

2.440,01

Bist

9.915,62

Türkiye'de Görülmesi Gereken 10 Yer

Tarihte pek çok imparatorluğun yükselişine ve düşüşüne, günümüzde birçok farklı kültür ve dinin yaşamına tanıklıkedenülkemizin tarihi harikalarla dolu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 08:43:00

Türkiye'de Görülmesi Gereken 10 Yer

Terk edilmiş manastırlardan tutun da antik şehirlereve en popüler turistik yapılara kadar. Ben de ülkemizde yani Türkiye'de görülmesi gereken 20 yer belirledim ve sizinle paylaştım. Keşif öncesi keyifli okumalar.

Pamukkale

Pamukkale'nin kaplıca ve bembeyaz travertenleri artık Türkiye ile özdeşleşmiş bir görüntü haline geldi. Doğal oluşum travertenlerin namı ülke sınırlarını aştı. Yakınlarında bulunan Hierapolis Antik Kenti'ni de gezmeyi unutmayın. Travertenleri günbatımında görmelisiniz efsane güzel bir görüntü oluşuyor. Yanınızda mayo, ayakkabılarınızı koymak için torba ve müze kartınızı bulundurmayı unutmayın.

Alahan Manastırı

Alahan Manastırı, Mersin Karaman arasında Geçimli Köyü dolaylarında bulunmaktadır. Yapım tarihi 4. yüzyıla dayanan Alahan Manastırı 1.300 metre yükseklikte dik bir yamacın üzerine yapılmıştır. Manastırda biri tahrip olmuş biri hala ayakta olup ziyaretçilerini ağırlayan 2 adet kilise bulunmaktadır. Manastır Isaurian taş işçiliğinin en iyi örneklerinden birisidir.

Mardin

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğu şüphesiz. Mardin'in dar sokakları, kendine özgü tarihi taş evleri ve gizli kiliseleri kesinlikle keşfedilesi güzellikteler. Bu güzelliklerin yanı sıra Mardin'in muhteşem bir özelliği daha bulunuyor. Mardin tam bir gastronomi şehridir. Yani midenizin bayram edeceği ve döndüğünüzde bir kaç kilo alarak döneceğiniz kesin.

Türkiye'de görülmesi gereken yerler listesinde mutlaka olması gereken Mardin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en turist çeken ve merak edilen şehridir.

Kayaköy

Hayalet şehir de diyebiliriz. Kayaköy antik kenti Muğla Fethiye'de bulunmaktadır. Tarihi bir Rum köyüdür. Ama artık günümüzde terk edilmiş evlerle ve 2 adet kilise ile doludur. Yoğunlukla evin olduğu antik kentte gittiğinizde sizin de dikkatinizi çekecektir evler başka bir evin manzarasını kapatmayacak şekilde inşaa edilmişler. Ege rotanıza ekleyin Kayaköy'ü görmedim demeyin.

fethiye-kayakoy-hayalet-sehir-400x266

Ani Harabeleri

Ani harabeleri Kars'ta olup şehir merkezine 42 kilo metre mesafede bulunmaktadır. Bir vakitler oldukça görkemli olan bu antik kent 10. yüzyılda  Ermeniler tarafından inşaa edilmiştir.Kars'ta gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken tarihi bir mirastır. Ani harabelerine gezmek için bir tam günden fazlasını ayırmanızı tavsiye ederim.

Safranbolu

Karabük'te bulunan Safranbolu epey turist çeken bir yerdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Safranbolu, günümüze kadar çok iyi korunmuş olan Osmanlı dönemi evleri ve mimarisiyle ünlüdür. Her yanı tarih kokan taş evlerle çevrilidir. Konaklayabileceğiniz çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır.

Sümela Manastırı

Trabzon'da dik bir yamacın üstüne inşa edilen Rum Ortodoks Sümela Manastırı yalnızca mimarisi ile değil tarihi ile de oldukça ilgi çekiyor. Hala restorasyon çalışmaları sürmektedir bu yüzden manastırı tam olarak görmek mümkün değildir.

Rumkale

Fırat nehri üstünde bir vakitler heybetli bir kale olan Rumkale, pırıl pırıl mavi bir yarımadada bulunuyor. Hristiyanlık tarihinde ilgi gören yarımadada manastır da bulunmaktadır. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Fırat Nehri üzerinde düzenlenen tekne turlarıyla Rumkale'yi yakından görebilirsiniz.

Kapadokya

Türkiye'nin en ünlü turistik yerlerinden bir tanesidir Kapadokya. Doğal oluşum peri bacaları ve etkileyici yeraltı şehirlerinin yanısırameşhur balon turları Kapadokya'nın adeta simgelerindendir. Büyüleyici güzellikte olan Kapadokya'yı henüz keşfetmeyen kaldıysa mutlaka bir an önce görmenizi öneriyorum.

Ayasofya

Uzun bir süre müze olarak kullanıldıktan sonra artık cami olarak hizmet veren Ayasofya'yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Rum Ortodoks Hıristiyanbazilikayı keşfetmeden İstanbul ziyaretinizi tamamlamış sayılmazsınız.

Değerli Timetürk okuyucuları, ülkemizin eşsiz güzellikteki 10 yerini sizinle paylaştım. Artık gidip keyfini çıkarmak, fotoğraflar çektirip sosyal medyaya yüklemek size kaldı. Bol keşifler.

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara