Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Türk medyasının durumu dehşet verici'

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi, Türk medyasına yönelik eleştirilerde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-09 22:00:23

'Türk medyasının durumu dehşet verici'

Ajanslarda yer alan bilgide; Türk medyasının durumunu ‘dehşet verici' olarak nitelendiren AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi, Türk gazetecilerin de uluslararası toplum tarafından yalnız bırakıldığını söyledi.

Hamburg'daki AGİT zirvesinde konuşan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) medya haklarından sorumlu baş temsilcisi Dunja Mijatovic, Türkiye'nin durumuna dair eleştiriler yönelterek, "21'inci yüzyılda herkesin olumlu bir yöne doğru ilerlediğini umduğu bir ülkenin birdenbire böylesine dehşet verici, insanların ne düşündüklerini ifade etmekten korktukları bir duruma düşmesi kabul edilemez" dedi.

'TÜRK GAZETECİLER TERK EDİLMİŞLİK HİSSİ İÇİNDE'

Türkiye'de farklı seslerin yok olması sonucu geriye sadece hükümetin görüşünü yansıtan bir medyanın kaldığını belirterek, bunun 'acı çeken' bir toplum yarattığını kaydeden AGİT temsilcisi, "Türk gazeteciler, demokratik ülkeler, AB ve uluslararası örgütler tarafından kendi haline terk edilmiş hissi içinde. Uluslararası toplumun gerekenleri yeterince yaptığını düşünmüyorum" diye konuştu.

AB VE NATO'YA ÇAĞRI

AGİT'in görev alanının sadece durumu gözlemlemek, Türk hükümetine kaygılarını ifade etmek ve sahadaki gazetecilere destek vermekle sınırlı olduğuna dikkat çeken Mijatovic, başta AB Komisyonu ve NATO olmak üzere Türkiye'ye partner ülkeleri 'güçlü bir siyasi atılım' yapmaya çağırdı.

 

Haber Ara