Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

Tulpar fırtınası nedir? Tulpar fırtınası Türkiye'ye mi geliyor?

Tulpar fırtınası nedir? Hafta sonundan itibaren Türkiye genelinde aşırı soğukların ve kar yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Tulpar fırtınası'nın da ülkemizde görülebileceği konuşulur oldu. Vatandaşlar da Tulpar Fırtınası nedir? diye araştırmaya başladı. Tulpar Fırtınası Türkiye'ye mi geliyor? Tulpar Fırtınası Rusya ve Balkan ülkelerinde görülen aşırı soğukları beraberinde getiren bir hava olayıdır. Tulpar Fırtınası'nın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği şu anda belirsizliğini koruyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-13 14:50:54

Tulpar fırtınası nedir? Tulpar fırtınası Türkiye'ye mi geliyor?

Tulpar fırtınası nedir? Hafta sonundan itibaren Türkiye genelinde aşırı soğukların ve kar yağışlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Tulpar Fırtınası'nın da ülkemizde görülebileceği konuşulur oldu. Vatandaşlar da Tulpar Fırtınası nedir? diye araştırmaya başladı. Tulpar Fırtınası Türkiye'ye mi geliyor? Tulpar Fırtınası Rusya ve Balkan ülkelerinde görülen aşırı soğukları beraberinde getiren bir hava olayıdır. Tulpar Fırtınası'nın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği şu anda belirsizliğini koruyor.

Hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde 13 Şubat itibariyle ani bir düşüş yaşanacağı belirtiliyor. Bazı bölgelerde hava sıcaklıkları 15 derece kadar düşeceği ve eksi seviyeleri göreceği tahmin ediliyor. Aşırı soğukları bekleyen Türkiye'de şimdi de Tulpar fırtınası konuşulur oldu. Vatandaşın aşina olmadığı Tulpar fırtınası nedir? Tulpar fırtınası Türkiye'ye mi geliyor? 

TULPAR FIRTINASI NEDİR?

Balkanlar ve Sibirya üzerinden Türkiye'ye gireceği tahmin edilen Tulpar Fırtınası'nın aşırı soğukları da beraberinde getireceği tahmin ediliyor. Peki Tulpar fırtınası nedir? Tulpar Fırtınası, ender şekilde görülen ve çok kuvvetli soğukları içerisinde barındıran bununla beraber de ekstrem hava koşullarına neden olan bir soğuk hava dalgasıdır. Tulpar Fırtınası kış aylarında genellikle Balkan ülkeleri ve Rusya'da görülüyor. Tulpar fırtınası çok kuvvetli soğukları da beraberinde getiriyor. 

TULPAR FIRTINASI TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Son zamanlarda çokça konuşulan Tulpar Fırtınası'nın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Balkanlar ve Rusya üzerşnden harekete geçen  "Tulpar Fırtınası" olarak adlandırılan bu soğuk hava dalgasının rotasını kestirmek henüz mümkün görünmüyor. Ancak soğuk hava fırtınasının Türkiye'ye gelmesi ihtimal dışı da görünmüyor. Tulpar Fırtınası Türkiye'ye gelirse aşırı soğuklarla birlikte kar kalınlığında rekor kırılabilir. 

tulpar

Haber Ara