Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump yönetimi Wikileaks için harekete geçiyor

Beyaz Saray yönetimi son sızıntılarla ilgili 'Wikileaks bir milli güvenlik sorunu, en ağır cezaya çarptıracağız' açıklaması yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 10:52:25

Trump yönetimi Wikileaks için harekete geçiyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Wikileaks son olarak CIA'nin bazı kişileri telefonlarının yanısıra akıllı televizyonları aracılığıyla takip ettiğine dair belgeler yayınladı.

Bu belgeler ABD'de elektronik aletlerin ve internetin güvenli olup olmadığı tartımasını yeniden gündeme getirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer bu belgelerin yayınlanmasının “milli güvenlik sorunu oluşturabileceğini” dile getiriyor:

“Zannediyorum başkan daha önce söyledi. Gizli bilgileri sızdıran biri en yüksek seviyeden cezalandırılacak. Bu bilgileri sızdıranların peşine düşeceğiz, yakalayacağız ve hukukun öngördüğü en ağır cezaya çarptıracağız. Bu bizim güvenliğimizle oynamaktır ve yönetim tarafından hafife alınacak bir şey değildir.”

Wikileaks tarafından CIA'nin Avrupa'daki dijital izleme operasyonları için üs olarak kullanıldığı öne sürülen Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Amerikan konsolosluğuyla ilgili de soruşturma başlatıldı.

Wikileaks belgeleri sanal güvenlik konusunda akıllara soru işaretleri getirdi. İnternet ve elektronik firmaları bir kez daha güvenliklerini geliştirmeye ya da daha çok, kullanıcıları “güvenli” olduklarına ikna etmeye çalışıyor.

 

Haber Ara