Dolar

32,5262

Euro

34,7427

Altın

2.488,30

Bist

9.524,59

Trump'tan waterboarding açıklaması

Trump, 'waterboarding'in IŞİD mensupları üzerinde bu yöntemin 'işe yarayacağını' öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-26 14:16:52

Trump'tan waterboarding açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'nin 45. Başkanı olan Donald Trump başkan olduktan sonra ilk özel röportajını ABC kanalına verdi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) yurt dışındaki hapishaneleri ve mahkumlarda boğulma hissi uyandıran 'waterboarding' adlı işkence yöntemi ile ilgili soruyu yanıtlayan Trump, IŞİD mensupları üzerinde bu yöntemin 'işe yarayacağını' öne sürdü.

"AMA ISRARCI DEĞİLİM"

Ancak Trump, Savunma Bakanı James Mattis ve CIA Direktörü Mike Pompeo'nun bu adımı onaylamaması halinde ısrarcı olamayacağını vurguladı.

Trump "Bu konuda Pompeo, Mattis ve ekibime güveneceğim. Eğer bunu yapmak istemezlerse, bana uyar. Eğer yapmak isterlerse bu doğrultuda sonuna kadar çalışacağım. Yasal sınırların izin verdiği ölçüde herşeyi yapmak istiyorum. Ancak ben bunun işe yaradığını düşünüyor muyum? Evet kesinlikle. Onlar bizim insanlarımızın ve diğerlerinin kafasını keserken, Ortadoğu'da Hristiyan oldukları için insanların kafasını keserken, IŞİD kimsenin Ortaçağ'dan beri duymadığı bu eylemleri yaparken waterbording'i karşı çıkar mıyım? Benin bildiğim kadarıyla ateşe ateşle karşılık vermeliyiz" dedİ.

Adaylıklarının onay sürecinde Senato'daki oturumlarda Mattis ve Pompeo, CIA'in bir dönem uyguladığı işkence yöntemlerini onaylamadıklarını belirtmişti.

Eski CIA Direktörü Leon Panetta da bu yönteme geri dönülmesinin 'hata olacağını' ve ülkenin 'imajını kötü göstereceğini' söylemişti.

Haber Ara