Dolar

32,4438

Euro

34,7690

Altın

2.441,91

Bist

9.942,87

Trump'tan PKK'ya kara gücü

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri, Trump’ın kendilerine kara gücü gönderdiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 12:42:50

Trump'tan PKK'ya kara gücü

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

PYD'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), yeni başkanTrump'ın ABD'nin PYD'ye verdiği desteği keseceğine dair haberlerin asılsız çıktığını belirtti.

SDG sözcüsü Telal Silo konu hakkında yaptığı açıklamada “Tam tersi, bizim denetimimizdeki alanlara kara gücü gönderdi” dedi.

“GÜVENLİ BÖLGE, PYD ALANLARINI KAPSAYACAK”

Telal Silo ABD Başkanı Donald Trump'ın gündeme getirdiği “güvenli bölge”nin kendi denetimlerindeki alanları da kapsayacağını söyledi.

K24'e konuşan Silo, “Bu plan için önerilen alanların bir kısmının DSG denetimindeki bölgelerde olması ihtimal dâhilindedir. Bu alanların uluslararası ittifak ve DSG ile öz yönetim birimleri tarafından yönetilmelidir” dedi.

“TRUMP, İŞBİRLİĞİNİ ARTTIRIYOR”

SDG sözcüsü Silo, kontrolleri altında bulunan bölgelerde ABD askerlerinin konuşlanmış olduğunu söyledi.

Trump döneminde ABD'nin PYD'ye verdiği desteği keseceği yönündeki değerlendirmelerle ilgili olarak Telal Silo “Tam tersi Trump, bizimle işbirliğini arttırıp bizim denetimimizdeki alanlara kara gücü göndermiş. Trump, IŞİD'in yok edilmesi için yerelde bir kara gücünün bulunması gerektiğinin farkında ve karadaki güç de DSG'dir” şeklinde konuştu.

TRUMP YÖNETİMİNDEN  ZIRHLI ARAÇLAR

Silo, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, 26 Ocak'ta ABD'den kendilerine zırhlı araçlar ve personel taşıyıcılar verildiğini söyledi.

Bundan önce hiç bu şekilde bir yardım almadıklarını belirten Silo "Biz hafif silahlar ve mühimmat alacağımızı zannediyorduk" dedi.

 

Haber Ara