Dolar

32,4564

Euro

34,7498

Altın

2.435,42

Bist

9.915,62

Trump'tan 'Müslüman yasağına' istisna

Irkçı atılımlarıyla bilinen ABD'deki başkanlık seçimlerinde aday olan Trump, 'Müslüman yasağına' istisna getirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 08:01:13

Trump'tan 'Müslüman yasağına' istisna

Ajansların haberine göre; Fransa'nın başkenti Paris'te Kasım 2015'te düzenlenen saldırıların ardından Müslümanların ABD'ye sokulmamasını teklif eden ve kendisi başkan olursa bunu gerçek yapabileceğini işaret eden ABD'li Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump, İngiltere'nin başkenti Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı olan Sadik Khan'a ‘kıyak geçti.'

Trump, Khan'ın bir istisna olarak görülebileceğini ve ABD'ye girişine izin verilebileceğini söyledi. New York Times (NYT) gazetesine konuşan Trump, teklif ettiği Müslüman yasağının Khan'ı nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soruya “Her zaman istisnalar vardır. İlk Müslüman belediye başkanı olması bence iyi bir şey. Umarım iyi işler başarır” yanıtını verdi. Trump, Khan için neden kuralları gevşetme ihtiyacı duyduğu sorusuna da gayet politik bir cevap verdi: “Çünkü iyi iş çıkarırsa, gerçekten… Örnek olursunuz, daima örnek olursunuz. İyi iş çıkarırsa, gerçekten iyi bir iş çıkarırsa harika bir şey olur.” 

Khan, Time dergisine verdiği demeçte Ocak 2017'den önce ABD'ye gitmek istediğini çünkü Trump ocakta başkanlık koltuğuna oturursa kendisinin ülkeye sokulmayabileceğini söylemişti.

Haber Ara