Dolar

32,4643

Euro

34,7320

Altın

2.435,54

Bist

9.915,62

Trump sahadan çekilmiyor, Florida’da 'Eski Başkan Ofisi' açtı

Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında engellenen eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki yeni ikametinde bir 'Eski Başkan Ofisi' açtı. Söz konusu ofisin, Trump'ın basın açıklamalarını, yazışmalarını ve etkinliklerini yönetmekten sorumlu olacağı belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-27 17:57:44

Trump sahadan çekilmiyor, Florida’da 'Eski Başkan Ofisi' açtı

Trump tarafından basına gönderilen duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Bugün ABD'nin 45. Başkanı Donald J. Trump, Eski Başkanlık Ofisi'ni resmen açtı. Ofis, ABD'nin çıkarlarını korumak için örgütlenme ve halk aktivizmi yoluyla Trump yönetiminin gündemini sürdürmek için eski başkanın yazışmalarını, basın açıklamalarını, görüşlerini aktarmak ve resmi faaliyetlerini yönetmekten sorumlu olacak."

EsnVN2CXYAAmVy1

EsnVN1-XAAQ0EjL

Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasından saatler önce, eşi Melania Trump ile birlikte yaptığı veda konuşmasında, "Sadece hoşça kalın demek istiyorum. Umarım uzun süreli bir veda olmaz, bir şekilde geri döneceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Donald Trump hakkında Demokratlar tarafından hazırlanan azil metni Senato'ya resmen gönderildi.  Senato'da savcı olarak yer alacak 9 Temsilciler Meclisi üyesi, Kongre baskını için "isyana teşvik" suçlamasıyla hazırlanan azil metnini sembolik törenle Senato'ya yürüyerek elden verdi. Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak'ta Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmişti. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Senato'daki yargılama sürecinin 8 Şubat'ta başlayacağını duyurmuştu.

Haber Ara