Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump'ın 'telekulak' iddiasına, İstihbarat'tan cevap geldi

Eski ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Başkan Donald Trump'ın ve ona yakın isimlerin telefonlarının seçim kampanyası sırasında dinlendiğine dair iddiaları reddetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 12:27:40

Trump'ın 'telekulak' iddiasına, İstihbarat'tan cevap geldi

Sputnik'in haberine göre Amerikan NBC televizyonunda yayınlanan 'Meet The Press' programında konuşan Clapper, "Seçilmiş başkan ya da aday olarak (Trump'a) ya da kampanyasına yönelik bu türden bir gizli dinleme faaliyeti içerisine girilmedi" dedi.

Trump'ın göreve başladığı gün istifa eden Clapper sadece Ulusal İstihbarat Kurumu adına konuşabileceğini, hükümetin diğer yetkili kurumları hakkında bir yorum yapamayacağını da vurguladı.

Ancak "Bu iddiayı reddedebilirim" diyen Clapper, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Trump'ı dinlemek için bir mahkeme emri çıkarmış olsaydı bundan haberi olacağını da belirtti.

"OBAMA BENİ DİNLİYOR"

​Trump, cumartesi günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada eski Başkan Barack Obama'yı kanıt göstermeden kendisini dinlemekle suçlamıştı.

Trump "Berbat! Obama'nın zaferimden önce Trump Tower'ı dinlediğini keşfettim. Hiçbir şey bulamadılar. Bu McCarthycilik" ifadelerini kullanmıştı.

FBI başkanı James Comey de, Trump'ın iddialarını yalanlamıştı.

New York Times gazetesi Comey'nin, ABD Adalet Bakanlığı'ndan, Trump'ın 'asılsız suçlamasını' reddetmesini istediğini yazmıştı.

"OBAMA SORUŞTURULSUN"

Beyaz Saray ABD Kongresi'nden, Obama yönetiminin yetkilerini kötüye kullanıp kullanmadığını soruşturmasını istiyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nin ve Senatosu'nun istihbarat komiteleri halen, Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimine müdahale edip etmediğini soruşturuyor.

 

Haber Ara