Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump’ın oğlundan protestoculara: “Hayvanlar!”

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Eric Trump, ABD’de “Siyahların Hayatları Değerlidir” protestolarına katılanları “hayvanlar” diyerek eleştirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-22 06:39:09

Trump’ın oğlundan protestoculara: “Hayvanlar!”

Babasının Tulsa'daki mitinginden önce ön konuşmada açıklamalar yapan Eric Trump, “şehirlerimizi ele geçiriyorlar ve “kiliselerimizi yakıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Eşi Lara ile birlikte miting alnında boy gösteren 36 yaşındaki Trump, babasının bu protestoların destekçileriyle mücadele edeceği ve sert çıkışta bulunacağı sözünü kalabalığa verdi. Oğul Trump aynı zamanda şehirlerde kaosa yol açanların ise “anlamsız” sebeplerle ülkeyi utanca soktuğunu ifade etti. “Bu Amerika değil, Amerikalıların istediği bu değil” dedi.

Halk risk almaktan mutlu

Sadece Beyaz Saray'ın karşısındaki St John's Episcopal kilisesi kundakçılar tarafından hedeflendi ancak ateş zarar vermeden söndürüldü.

Öte yandan Trump, babasının paraların üzerindeki “Tanrıya güveniriz” ifadesinin sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Trump, mitingden önce bir televizyon kanalına konuşarak kalabalığın mitinge gelerek Covid-19'a rağmen risk almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. “Ülkeye bu ruhu geri getirmelisin. Bu ülkenin istediği, gerçekten ülkenin gitmek istediği yer burası. Bu enerjiyi istiyorlar. Ruh arıyorlar. Evlerinden çıkmak istiyorlar” diye ekledi.

Haber Ara