Dolar

32,5860

Euro

35,0210

Altın

2.457,15

Bist

9.772,87

'Trump, Flynn hakkındaki gerçeği göreve getirmeden önce biliyordu...'

New York Times, ABD Başkanı Donald Trump’ın, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i bu göreve getirmeden önce FBI soruşması altında olduğunu bildiğini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-18 11:55:53

'Trump, Flynn hakkındaki gerçeği göreve getirmeden önce biliyordu...'

Sputnik'in aktardığı habere göre, Flynn 4 Ocak'ta Trump'ın geçiş ekibine, Türk bir işadamının sahibi olduğu Hollandalı firmayla anlaşma imzalayarak 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan Fethullah Gülen'in aleyhine gizli lobicilik faaliyetleri yaptığı için federal soruşturma altında olduğu bilgisini verdi.

Bugüne dek, geçiş ekibinin bu bilgiye daha sonra ulaştığı sanılıyordu.

Öte yandan McClatchy'nin haberine göre, eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Flynn'e, IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'nın alınması için Suriyeli Kürtlerle birlikte operasyon düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Haberde, Trump'ın yemin törenine 10 gün kala gerçekleşen bu görüşmede Flynn'in, Rice'dan gelen onay talebini hiç tereddüt etmeden geri çevirdiği kaydedildi. Flynn'ın hangi gerekçelerle operasyona onay vermediği belirtilmese de bu kararın Rakka operasyonunun aylarca gecikmesine yol açtığı vurgulandı.

McClatchy ayrıca, Türkiye'nin, ABD'nin Suriyeli Kürt ortak operasyon yapmasına uzun süre karşı çıktığını ve Flynn'in Trump'ın seçim kampanyası döneminde 500 bin dolar'dan daha fazla bir ücret karşılığında Türkiye için gizli lobicilik faaliyeti yaptığını hatırlattı.

ABD'nin YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'yle birlikte yürüttüğü Rakka operasyonu, Flynn'ın görevden alınmasından sonra onaylanmıştı.

 

Haber Ara