Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

“Trump, Esper’i kovmayı planlıyor”

Washington yönetimindeki kaynaklar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Savunma Bakanı Mark Esper'in çalışmalarından memnun olmadığını ve onu Gaziler İşleri Bakanı Robert Wilkie ile değiştirmeye çalıştığını bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 08:08:21

“Trump, Esper’i kovmayı planlıyor”

ABD Başkanı Trump'ın hedefinde şimdi de Savunma Bakanı Esper var. 

Washington yönetimindeki kaynaklar, ABD Başkanı Trump'ın Savunma Bakanı Mark Esper'in çalışmalarından memnun olmadığını ve onu Gaziler İşleri Bakanı Robert Wilkie ile değiştirmeye çalıştığını bildirdi.

NBC kanalı, ABD yönetimindeki 3 üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde, Trump'ın Esper'i Savunma Bakanlığı görevinden alma gereği konusunda ikna olduğu ve bu konuyu geçen ay Beyaz Saray'da Gaziler İşleri Bakanı Wilkie ile doğrudan görüştüğünü ileri sürdü.

Kanalın kaynakları, tartışmaların Wilkie'nin, Esper'in görevden alınmasının hemen ardından Savunma Bakanı vekili olarak atanması olasılığına değindiğini, ancak değişikliğin 3 Kasım'da yapılması planlanan başkanlık seçimlerinden önce gerçekleşmesinin olası olmadığına dikkat çekti.

Ekonomi haber kanalı Bloomberg, daha önce Ağustos ayı başlarında Trump'ın, Esper'i Savunma Bakanı görevinden alma olasılığını araştırdığını bildirdi.

NBC kanalı da, geçen Haziran ayında Trump'ın siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle alevlenen protestolar nedeniyle Esper'i derhal görevden alma olasılığını düşündüğünü bildirdi.

Kaynak: NBC + ajansları

Haber Ara