Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Trump emekli generali Suudi Arabistan’a büyükelçi seçtiğini duyurdu

Donald Trump, ABD’nin Suudi Arabistan’daki ABD Büyükelçisi olarak Irak’ta görev yapmış olan emekli general John Abizaid’ı seçtiğini ilan etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 13:45:35

Trump emekli generali Suudi Arabistan’a büyükelçi seçtiğini duyurdu

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu senato tarafından onaylanacak olan atama, Washington'un Cemal Kaşıkçı suikastine karşılık vermek istemesinden dolayı gerçekleşiyor. Trump yönetimi 2015'ten bu yana ABD'li milletvekilleri tarafından, Yemen'e askeri müdahalede bulunan Suudi Arabistan'a silah sağlamasından dolayı eleştiriliyor.

Dışişleri Komitesi'ne başkanlık eden Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, Salı günü Reuters'e verdiği demeçte, Senato'nun Riyad'ı, Cemal Kaşıkçıcinayetine karıştığı gerekçesiyle bir yasayıyıl sonunda oya sunabileceğini ifade etti. Donald Trump'ın Ocak 2017'de Beyaz Saray'a gelmesinden bu yana ABD'nin Suudi Arabistan'da büyükelçisi yoktu.

Lübnanlı Hristiyan bir aileden gelen General John Abizaid, akıcı arapça konuşabiliyor. Abizaid ayrıca ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM Ortadoğu komutanlığı yapmıştı. Californialı Abizaid, ABD Askeri Akademisinden West Point'ten mezun oldu ve daha sonra Ürdün'de yüksek lisans yaptı ve Arapçasını da burada güçlendirdi.

Kaynak: Le Figaro

Haber Ara