Dolar

32,4526

Euro

34,7693

Altın

2.442,00

Bist

9.915,62

Toroslar Belediyesi, bu yıl da İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması düzenliyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında bu yıl da 'İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması' düzenliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 16:56:30

Toroslar Belediyesi, bu yıl da İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması düzenliyor
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında bu yıl da "İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışması" düzenliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 12 Mart Pazar günü Halkkent Mahallesi'ndeki Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek yarışmaya ilçedeki ilkokul ve ortaokullardan öğrenciler katılacak. Birincilere tam, ikincilere yarım ve üçüncülere de çeyrek altının verileceği yarışmada öğrenciler, diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yarışma ile amaçlarının çocuklarda ve gençlerde milli birlik ve beraberlik duygularını daha da pekiştirmek olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi. Tuna, "İstiklal Marşı, ülkemizin bağımsızlığının, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelenin bir sembolüdür. Milli marşımızı anlamak ülkemizin değerini de anlamak demektir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak da hepimizin ortak görevidir. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında bu yıl da öğrencilerimiz, İstiklal Marşımızı coşkulu ve en güzel okumak için yarışacaklar. İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un tabiriyle 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın'. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Haber Ara