Dolar

32,5342

Euro

34,9406

Altın

2.438,11

Bist

9.716,77

Toplumsal normlar salgın sonrasında değişecek mi?

Son dakika haberlere bakıldığı zaman salgının fizyolojik etkileri kadar psikolojik ve toplumsal alanda da değişikliğe sebebiyet verdiği net biçimde görülüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-07 20:26:25

Toplumsal normlar salgın sonrasında değişecek mi?

Özellikle temas konusunda kısıtlamalar getiren bu hastalığın kişilerin günlük hayatlarında normal olarak saydığı el sıkışma ve sarılma gibi adımlardan uzaklaşacağını da dile getirmektedir. Toplu alanların eskisi kadar nitelikli bir hal almayacağını ve kişilerin daha tenha alanlarda yaşamlarına devam etmek isteyecekleri de yapılan araştırmalardan anlaşılıyor. Elde edilecek olan bu etkilerin hem aile hem de toplumda geçerli olan normları değiştireceği bekleniyor. Toplumumuzda olmazsa olmaz adımlardan biri olan büyüklerin elini öpme hususunun oldukça sıkıntılı bir hal alacağı da dile getirilmelidir. El öpmenin mikrop bulaşması konusunda birincil kaynak olabileceği düşünülüyor!

Gelişmeler Ne Yönde?

Son dakika haberler incelendiğinde salgının etkilerinin azaldığı görülmektedir. Ülkemizin diğer ülkelere göre görece daha az kayıp vererek bu süreci atlatacağı tahmin edilmektedir. Bunun asıl sebebi hastane ve erişime açık yoğun bakım sayısının yüksek olmasıdır. Kişilerin bu süreçte olumsuz yönde etkilenmemesi için gerekli olan tüm önlemler eksiksiz bir biçimde alınmıştır. Bunun yanı sıra diğer ülkeler tarafından uygulanan tedavi protokolünün sonraki aşamalarda ülkemizde değiştirildiği de fark ediliyor. Diğer ülkelerde en ağır hastalara uygulanan tedavi protokolü bizim ülkemizde bu hastalığın tanısı konulan herkese uygulanıyor. Bu şekilde can kaybının minimum dereceye çekilmesi mümkün kılınıyor.

Son Gelişmeleri Takip Edin!

https://www.haber365.com.tr/ üzerinden alınan haberlere göre sadece fiziksel sağlığımız değil aynı zamanda psikolojimiz de bu hastalıktan net şekilde etkilendi. Birinci durum hastalık hastalığıdır. Covid 19 teşhisi konmayan kişilerin dahi belirtileri gösterdiğini düşündüğü durumlar ortaya çıkmıştır. Özellikle evden çıkmamaya bağlı olarak anksiyete ataklarının da şiddetlendiği eklenmesi gereken temel hususlar arasında kendini gösteriyor. Toplumsal psikoloji alanında uzman olan isimlerin bu etkilerin birkaç sene içerisinde başa çıkılabilir hale geleceğini dile getirmektedir. Haber365 üzerinden bu alan ile alakalı tüm gelişmelere en kısa süre içerisinde gerekli olan tüm bilgiler sorunsuz bir biçimde iletilecektir. Bu harika sistem göz doldurmaya devam ediyor!

Haber Ara