Dolar

32,5301

Euro

34,9859

Altın

2.433,27

Bist

9.800,21

TİP Genel Başkanı Baş: Kiracılar oturduğu evin sahibi olacak

Türkiye İşçi Partisi, iktidara geldiklerinde kiradaki tüm evlerin kiracılara devredileceğini açıkladı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-13 21:41:38

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, iktidara gelmeleri durumunda 'Sosyalist Türkiye'de ilk yapılacaklar' başlığı altında partisinin vaatlerini sıraladı

Baş, herkesin oturduğu evin sahibi olacağını, elektrik, doğalgaz ve internet faturası ödemeyeceğini vadetti. Tüm vatandaşlar için eşit ve parasız eğitim olacağını belirten Baş, sağlıkta da eşit ve parasız hizmet vaadinde bulundu.

"HERKES OTURDUĞU EVİN SAHİBİ OLACAK"

Ekşisözlük'ün Youtube kanalına konuşan Baş, vatandaşların elektrik, su, doğalgaz, internet gibi zorunlu ihtiyaçlarının faturalandırılmayacağını, herkesin oturduğu evin sahibi olacağını ifade etti.

"İLK YAPILACAK İŞLER"

"Muhtemelen bir kanun hükmünde kararname yayınlayacağız" diyen Baş, vaatler listesini şöyle sıraladı;

"Herkes artık oturduğu evin sahibidir diyeceğiz. Elektrik, su, doğalgaz, internet gibi zorunlu ihtiyaçların faturalandırılmalarının kapandığını ilan edeceğiz. Türkiye'nin tam anlamıyla özgür bağımsız bir ülke olduğunu ilan edeceğiz. Uluslararası ilişkiler bu anlamda yeniden şekillendirilecek. Halka ait olan ama kapitalist Türkiye'de peşkeş çekilen tüm kamu varlıklarını yeniden halk için kullanacağız. Eğitim tüm aşamalarında tüm vatandaşlarımız için eşit ve parasız olacak. Eşit ve parasız sağlık hizmeti alacak."

Haber Ara