Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

Timeturk yollarda: Köy yollarından bisikletle İstanbul’dan İzmir’e

Timeturk, yeni bir proje kapsamında belgesel habercilik atılımı yapıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-14 16:42:04

Timeturk yollarda: Köy yollarından bisikletle İstanbul’dan İzmir’e

Timeturk, bisikletle yollara düşüyor. İstanbul'dan İzmir'e kadar yüzlerce köy kasaba insanla konuşup gözlemler yapıyor. Köylülerin sorunlarını dinliyor onlarla röportajlar yapıyor. Ve bu çalışmaları sosyal medyadan anlık olarak paylaşıyor. Paylaşımlar, https://www.timeturk.com/ haber sitesinde haber yazıları ve belgesel film haline getiriliyor.

MASABAŞI HABERCİLİK ANLAYIŞINI REDDEDİYORUZ

Günümüzde yüzlerce haber kanalı olmasına rağmen gazeteciler sokağa çıkmadan masa başında oturarak ajanslardan gelen haberleri yayınlamakla meşgul iken Timeturk haber ekibinden Ahmet Can ve Cengiz Yargıç çadır, uyku tulumu gibi kamp malzemeleriyle beraber bisikletle yola çıkıyor. Yanlarında çeşit çeşit elbiseler her tarafta onları bekleyen partnerler ve çekimlerini yapan ekipleri yok. Sadece Kamera, laptop, mikrofonla kendi çekimlerini, montajlarını yaparak sanki bir savaş muhabiri gibi bölgeden anlık haberler verecekler.

İki kişilik bu mütevazı hareket bir anlamda da farkındalık oluşturmak için İstanbul'dan başlayıp yolculuklarında alternatif rota izleyerek Bursa, Balıkesir, Manisa illeri sınırlarında yer alan köy yollarından İzmir'e ulaşmayı hedefliyor.

Yolda köylülerle görüşerek tarım, hayvancılık, eğitim, kültür, sosyal, ekonomi, çevre gibi konularda araştırma yapmayı planlıyorlar.

SOSYAL MEDYADA ANLIK PAYLAŞIM

Bisikletle yapılan yolculuk #timeturkyollarda hactagi ile @timeturkhaber İnstagram sayfası storylerinden anlık takip edilebilecek.

HABER YAZILARI TİMETURK HABER SİTESİNDE

Yol boyu toplanan görseller eşliğinde hazırlanan haber yazıları bisiklet yolculuğu sonrası farklı konu başlıkları altında yayınlanacak.

WhatsApp Image 2020-06-14 at 16.51.44

PROJE SONUNDA BELGESEL FİLM HALİNE GELECEK

Bisiklet yolculukları esnasında kendi imkanları ile gerçekleştirdikleri çekimler belgesel film haline getirilecek.

Bisiklet yolculukları hazırlıklarında olan gazetecilerden Cengiz Yargıç; “Bisikletle yola çıkmamızın sebebi alternatif yolları kullanabilmek ve yol boyunca daha iyi gözlem yapabilmemizi sağlaması içindir. İzmir'e varmak için acele etmemize gerek yok. Yolda bizi neler karşılayacağını şimdiden bilemeyiz. Belki yağmura denk geleceğiz belki sıcaklar bastıracak. Belki bir zeytin üreticisi veya bir çobanla karşılaşacağız. Belki yeni yerler keşfedecek yeni şeyler öğreneceğiz. Bu yolculuğun en cazip yanı bu bilinmezlik içinde olmamız bence.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2020-06-14 at 16.36.05

(Profesyonel Bisiklet Eğitmeni Cengiz Yargıç)

Bisiklet yolculuğuna hazırlanan Ahmet Can da şu açıklamayı yaptı;

“Timeturk bugüne kadar sadece haber yayınlaması ile büyük bir beğeni topladı. Bu başarısını halkın içinde olan ekibinin hazırladığı özgün ve yorumsuz haberlerle sağladı. Şimdi ise yeni bir atağa geçerek bisikletli mobil gazetecilik denemesi yapıyoruz. Bunun için yollara düşüyoruz. Yolculuğumuzda özgün haber, özgün fotoğraf, video, röportajlarla gerçek habercilik anlayışını geri getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, yolun şifa verici yönünü göstermek, arındırıcı, mistik içe dönüş anlarını keşfetmek... Yolun tevafuklu çatalında anlam ararken bir anda kaybolmak… mütevazi. romantik deneyimler daha önce 43 ülke gezmiş biri olarak beni fazlasıyla heyecanlandırıyor ve heyecan, ruhun kıvam arttırıcı en etkili müsekkinlerinden biri.”

WhatsApp Image 2020-06-14 at 16.26.40

(Aktivist Ahmet Can)

Haber Ara