Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

TİKA Karadağ'da bir günde 4 açılış yaptı

TİKA Karadağ'da bir günde 4 açılış yaptı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 23:48:20

TİKA Karadağ'da bir günde 4 açılış yaptı
TİKA'nın Karadağ'da gerçekleştirdiği Rojaye'deki Mekke-i Mükerreme Cami tadilatı, Rojaye Devlet Hastanesi Göz Kliniği, Rojaye Merkez Anaokulu ve Sultan 2. Murad Cami Hatırnamesi projelerinin açılışları yapıldı.

Rojaye Müftüsü Ernad Ramoviç ve Karadağlı Müslümanların Mehter marşıyla karşıladığı Mekke-i Mükerreme Camisi'ndeki program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. TİKA tarafından tadilatı ve yenilemesi yapılan caminin avlusunda Karadağlı gençler ilahi söyledi.

Açılışta konuşan Rojaye Müftüsü Ramoviç, Türkiye'ye caminin tadilatı ve yenilenmesi için yaptığı desteğinden dolayı teşekkür ederek, "Bu topraklara geldiğinizde manevi olarak şifa buluyoruz" dedi.

TİKA Başkanı Serdar Çam ise konuşmasında sembolik olabilecek bu projeler vesilesiyle Karadağ halkıyla biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Rojaye Devlet Hastanesi'nde TİKA'nın desteğiyle açılan göz kliniğini gezen Çam, hastanenin başhekimi Hayran Kalaç ile bir toplantı yaparak projelere ve hastanenin ihtiyaçlarına dair bilgi aldı. Rojaye'deki hastanelerin sağlık turizmi için de uygun olduğunu belirten Çam, Avrupa ülkelerinden hastalar için de Karadağ'ın cazibe merkezi haline gelebileceğini ifade etti.

TİKA'nın 140 ülkede faaliyetlerine devam ettiğini ve binlerce proje başvurusu yapıldığını hatırlatan Çam, hastane yetkililerinin doğum ünitesine ilişkin ihtiyaçlarını dinledi. Taleplerin yerine getirilebileceğini kaydeden Çam, "Bir şartımız var, belediye başkanı da hastane yetkilileri de söz versin Rozaje'nin nüfusu artsın" diye konuştu. Çam'a Osmanlı zamanında yapılan Rojaye'nin en eski evlerinden birinin resmedildiği tablo hediye edilirken, TİKA adına hastane yetkililerine de plaket verildi.

Ardından Rojaye Müftüsü Ramoviç ile birlikte Süleymaniye Kültür Merkezi ana okulunun açılışı yapıldı, TİKA ekibi açılışta çocuklara çanta ve çeşitli hediyeler verdi.

Sultan 2. Murad Cami Hatırnamesi'nin açılışına Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, yerel Müslüman halk ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı.

Programların ardından TİKA yetkilileri Rojaye'de yaşayan yaklaşık 150 Müslümanla birlikte iftar yemeği yedi. Yerel halkın halkın sorun ve ihtiyaçlarının gündeme geldiği yemekte Türk yetkililere gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti.

Haber Ara