Dolar

32,5555

Euro

34,8710

Altın

2.424,52

Bist

9.645,02

'Terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de yaptığı konuşmada Beşiktaş'taki terör saldırısı üzerinden açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 13:48:38

'Terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum!'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Erdoğan, "Terör örgütlerine karşı milli bri seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin çalışmalarıyla elemanlarıyla ilgili malumat sahibi olursa hemen güvenlik güçlerine ihbar etmelidir" dedi.

Erdoğan ayrıca güvenlik güçlerine seslenerek "yetkilerinizi sonuna kadar kullanın" dedi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

Tüm vatandaşlarıma çağrı yapıyorum, anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olarak PKK'sıyla FETO'suyla, DEAŞ ile adı söylemi yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin çalışmalarına ilişkin bir şey duyarsa, malumat duyarsa hemen güvenlik güçlerimize bilgi vermelidir.

Esasen ülkemizdeki hiçbir kesimin hakkını aramak için terör yöntemlerine başvurmasını mazur kılacak en küçük bir sebep yoktur. Demokratik yollardan hak arama şansını Avrupa ülkelerinde bile bulamazsınız. Özgürlük, demokrasi falan bunlar hikaye. Bu toleransı hiçbir yerde bulamazsınız.
Vatandaşlarımızın can ve mal varlığına tehdit oluşturan her terörist düşmanımızdır ve ona göre muamele görecektir. Tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum.

Terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletiniz de sizin yanınızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Şehitlerimizin tek bir damla kanı, teröristlerin tamamının canlarına karşılık gelemez. Güvenlik güçlerimiz yürüttükleri mücadelede elbette ölürlerse şehittir, ancak askerlerimiz bize sağ olarak lazımdır.

Dağdaki teröriste de şehirdeki teröriste de onları destekleyenlere de bir an bile rahat yok, huzur yok, bu böyle biline. Aksi halde vatandaşlarımız "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" demeye başlar ki bu en tehlikelisidir. Muhtarımıza sesleniyorum, hangi evde kim var, emniyet güçlerine bildirmelisiniz. Değerli kardeşlerim, eğer bu iletişim sağlanırsa bunlar kendilerine kaçacak delik arayacaklar.

Haber Ara