Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

Teklif edilen isimlerden ilk yanıtlar

CHP Antalya Millitvekili Deniz Baykal ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı seçim hükümetirde bakan olarak görev almalarıyla ilgili teklife yanıt verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 15:55:59

Teklif edilen isimlerden ilk yanıtlar

Erdoğan Toprak bir mektupla teklifi reddedeceğini söyledi, "Teklifi reddedeceğim kesin. Ben partimin ilkelerine bağlıyım" dedi. Kulislerde CHP'li isimlerin teklifi kabul etmemesi ağırlıklı ihtimal olarak görülüyor. İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'e teklif gitmişti. CHP ve MHP geçici hükümette yer almayacaklarını daha önce açıklamışlardı.

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL

Deniz Baykal teklife "Parti ahlakına uygun hareket edeceğim. Kapsamlı bir yanıt vereceğim" yanıtını verdi ancak sonrasında Habertürk'e yaptığı açıklamada; Baykal, "Cevabımın ne olacağının sorulmasını bile hakaret sayarım. Hakkımdaki tevziratları üzüntüyle izliyorum" dedi.

Ayrıca Deniz Baykal, Başbakan Davutoğlu'nun Bakanlık teklifi sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na telefonla bilgi verdiği öğrenildi.



CHP İLHAN KESİCİ

Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği CHP milletvekillerinden İlhan Kesici, 'Partimizin bu konuda bir açıklaması olacak. Bizde o istikamette hareket edeceğiz ‘ dedi.




MHP KENAN TANRIKULU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu görevinden istifa etti.

Tanrıkulu yazılı açıklaması şöyle; "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum."







HDP İZMİR MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM DOĞAN

HDP'li Müslüm Doğan, CNN Televizyonu'ndaki programa telefonla bağlanarak şunları söyledi: "

Partimizin vereceği karar bizim için esastır. Kısa süreli bir seçim kabinesinde yer almak partimizin alacağı bir karardır. Hayırlı olsun diyorum ben.

Beklenmedik bir tercih. Esas mesele şu. Ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Bu kanın durdurulması lazım. Acil bir barışın tesis edilmesi lazım. Bu anlamda partimizin görev alması anayasal bir gerek ve ihtiyaç olarak değerlendiriyorum."

CHP ve MHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamışlardı, HDP ise hükümete katılacaklarını bildirmişti.




HDP'li Levent Tüzel: Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim



HDP'li Ali Haydar Konca: Önemli olan Türkiye'nin birliği ,bütünlüğü ve kardeşliği



CHP'li Erdoğan Toprak: Kabul etmeyeceğim ve yanıtım da yazılı olacak

 

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümet için teklif götürdüğü isimlerden MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, bakanlık teklifini kabul etmedi.

Akşener, geçtiğimiz günlerde bakanlık sorusu için "Bana bakanlık teklif etmeye cesaret bile edemezler. Satın alınamayacağımı gayet iyi bilirler" demişti.

Haber Ara