Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Taylor Swift'in hayranı bir kadın, İsrail ordusuna katılmayı reddettiği için 2 ay hapis yattı

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift hayranı olan ve kendisini Na'ama olarak tanımlayan anonim bir Twitter kullanıcısı kadın, İsrail ordusuna katılmayı reddettiği için iki ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-03 22:03:48

Taylor Swift'in hayranı bir kadın, İsrail ordusuna katılmayı reddettiği için 2 ay hapis yattı

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift'in, parodi hesabının sahibi olan bir kadın, işgal ordusuna katılmayı reddettiği için İsrail'de iki ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Kendisini Na'ama olarak tanımlayan anonim bir Twitter kullanıcısı, LegitTayUpdates hesabına tweet attı, iki ay aradan sonra takipçilerinden özür diledi ve hapsedildiğini açıkladı.

TWITTER KULLANICILARINDAN TEBRİK YAĞDI

Neden diye sorulduğunda, “İsrail Ordusu'a (IDF) katılmayı reddettiği için” diye cevapladı.
Twitter kullanıcıları, davranışlarından dolayı kendisini tebrik etti ve medya talepleri yağmaya başladı.
Bir kullanıcı attığı tweette, “Cesaretiniz ve kararlılığınız için size çok saygı duyuyorum” dedi

Gazze'den tweet atan bir Filistinli ise, “Bir Filistinli olarak, size bunun çok büyük bir şey olduğunu söyleyebilirim. 2014'te evimi bombalayan ve akrabalarımı öldüren bir organizasyonun (IDF) bir parçası olmayı reddettiniz” dedi.

KENDİSİNİ 'FİLİSTİN YANLISI' OLARAK NİTELENDİRİYOR

LegitTayUpdates Twitter biyografisinde kendisini “Filistin yanlısı” olarak nitelendiriyor ve insanları Filistin konusunda bilgilendirmek istiyor. Ayrıca, takipçilerine kuşatma altındaki Filistinli Çocuklara Yardım Fonu'na bağışta bulunun çağrısı yaptı!”
İsrail'deki zorunlu askerlik hizmetini reddetmek suçtur ve reddeden kişiler genellikle hapse atılır. Bir kadına ise verilen en uzun ceza beş aydır.

Haber Ara