Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

Tartışmalı referandum!

Türkiye ve bölge ülkelerinin karşı çıkmasına rağmen bugün gerçekleştirilen “Bağımsızlık Referandumu” ile alakalı tartışmalar bitmek bilmiyor. Barzani’nin referandumu ile alakalı zorlama ve usulsüzlük iddiaları gündeme geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 23:12:23

Tartışmalı referandum!

TIMETURK | ÖZEL HABER

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimince gerçekleştirilen “Bağımsızlık referandumu” sona ererken, tartışmalar ise bitmek bilmiyor. Erbil ve Kürtlerin ağırlıkta olduğu bölgelerde sorunsuz gerçekleşen referandum ile alakalı Türkmen ve Arapların yoğunluklu olduğu noktalarla alakalı ise çeşitli zorlama ve usulsüzlük iddiaları gündeme geldi.

“DİYALA'DAKİ ARAP AİLELER ZORLA GÖÇ ETTİRİLDİ”

Diyala bölgesindeki Arap ailelerin zorla göç ettirildiğini iddia etti. 366 kadar ailenin Diyala bölgesinden Kerkük Bölgesel Yönetimince Bağdat yönetiminin kontrolündeki bölgelere zorla göç ettirildiği iddia edildi. Diyala'daki Khalis kazası kaymakamı Adi el-Hadran, yerel basına yaptığı açıklamada göç ettirilenlerin yüzyıllardır bölgede yaşayan Arap aileler olduğunu ve referanduma muhalif oldukları için göç ettirildiklerini ifade etti.

WhatsApp Image 2017-09-25 at 23.08.43

“GÖÇMENLERE ZORLA OY KULLANDIRILDI” İDDİASI

Diyala'da kalan ailelere ise zorla oy kullandığırıldığı iddia edildi.

Diyala bölgesinde Kürt Asayiş görevlilerinin iç göçmenleri tartışmalı bölgelerde oy kullanmaya zorladıkları iddia edildi. Arap ve Türkmenlerden oluşan iç göçmenlere zorla oy kullandırılmasıyla alakalı soruşturma açıldığı öğrenildi.

“TEKRAR OY KULLANDIRILDI” İDDİASI

Referandumun sorunsuz olarak gerçekleştiği bölgelerde ise tekrar oy kullanıldığı iddia edildi. Twitter hesaplarından yayılan görüntülerde oy kullananların ikinci bir oy kullanmak maksadıyla ellerindeki mürekkep izini yıkadıkları görülüyor. İddialara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

الغش والتزوير اثناء مايسمى(الاستفتاء) في اقليم شمال العراق هذا اليوم
اعادة التصويت لااكثر منمرة لنفس الاشخاص pic.twitter.com/DAde4M6iGz — نبض العراق (@NbdhIraq) 25 Eylül 2017

Haber Ara