Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Beyoğlu Kültür Yolu Projesi' kapsamında hizmete sunulan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı ve Devrim Erbil'in İstanbul temalı resim sergisini gezdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-07 18:41:47

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi açıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla "Beyoğlu Kültür Yolu Projesi" kapsamında gerçekleştirilen açılış programı, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'nun müzik dinletisi ve projeyi anlatan filmin izlenmesiyle başladı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın çok önemli bir süreçten geçtiğini ve özellikle mart ayı itibarıyla salgının Türkiye'yi de etkisi altına aldığını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerek Sağlık Bakanlığı gerek Bilim Kurulumuzun doğru ve aktif çalışmasıyla inşallah salgının sonuna doğru gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonra hızlı bir şekilde Türkiye'nin ve tüm dünyanın ihtiyacı olan normalleşme sürecine de geçmiş bulunuyoruz." dedi.

Normalleşme sürecinin başlangıcını kültürde de normalleşme açısından örnek olan bir açılışla gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Galataport'un nisan ayında açılması gerekiyordu ama maalesef gemilerin bu salgın sürecinde olumsuz etkilenmesi sebebiyle açılış ertelendi. Galataport ve Atatürk Kültür Merkezi projeleriyle birlikte biz Kültür ve Turizm Bakanlığında, Bakan Yardımcılarımızla birlikte projeyi daha da etkin hale getirmek, hem Beyoğlu'na ve İstanbul'a hem de kültür ve turizme faydalı olmak için güzel bir çalışma yapalım dedik ve Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ni tasarladık."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, her zaman hızlı olmayı gerektirdiğini vurgulayan Ersoy, "Atandığımız zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bize 'Her zaman  hızlı olacaksınız, güzel projeler geliştireceksiniz ama hızlı bir şekilde sonuçlandıracaksınız" demişti. Yılbaşından önce bu projeyi tasarladık ve çok hızlı bir şekilde hayata geçirdik." değerlendirmesini yaptı.

Dünyanın birçok yerindeki cruise portları gördüğünü ve Türkiye'nin 20203 turizm hedefleri kapsamında cruise port üst yöneticileriyle bir dizi toplantılar yaptığını belirten Ersoy, "Galataport İstanbul'a gelmemiz için başı başına bir sebeptir diyorlar. Galataportun cruise dışında bir özelliği de etkinlik alanları. Sadece yabancı gemilere hitap etmiyor, İstanbul'un yeni çekim merkezi olacak birçok aktiviteyi de etkinlik alanında içinde bulunduruyor." ifadesini kullandı.

Projenin Galataport ile başladığını belirten Ersoy, hem yerli hem yabancı turist profilini çeken bu cazibe noktasının bir zamanlar İstanbul'un en popüler merkezlerinden biri olan Beyoğlu'na aktarılması amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Bakan Ersoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a teşekkür ederek, "Proje için en baştan itibaren bize her türlü desteği veriyorlar. Hem geliştirilmesinde hem yatırımların gerçekleşmesinde bakanlık ve belediyeler el ele verdiği zaman da çok güzel projeler ve çok hızlı sonuçlar çıkıyor." dedi.

Haber Ara