Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Taliban'ın serbest bıraktığı Amerikalı Weeks, Katar'da örgütün liderlerini ziyaret etti

Taliban'ın elinde yaklaşık 3.5 yıl esir kalan Amerikalı öğretim görevlisi, Taliban'ın önde gelen isimlerinden Enes Hakkani tarafından Katar havalimanında karşılandı. Bu iki isim karşılıklı takas ile serbest bırakılmıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 11:40:45

Taliban'ın serbest bıraktığı Amerikalı Weeks, Katar'da örgütün liderlerini ziyaret etti

Taliban'ın elinde yaklaşık 3.5 yıl esir kalan ve ABD-Taliban görüşmeleri kapsamında örgütün önemli ismi Enes Hakkani'nin serbest bırakılması karşılığında serbest bırakılan Amerikalı Timothy Weeks, Katar'a giderek örgüt yetkililerini ziyaret etti.

Weeks'i havalimanında karşılayan isim ise esir takası sırasında karşılıklı serbest bırakıldığı Enes Hakkani oldu.

Enes Hakkani Taliban'ın önemli liderlerinden olan, Hakkani Teşkilatı kurucusu Celaleddin Hakkani'nin oğullarından biri olması nedeniyle de önemi artan bir isim.

Mepanews'in haberine göre Enes Hakkani'nin Weeks'i havalimanında karşıladığı anlara ait görüntü Afgan yerel haber kaynakları tarafından sosyal medyadan paylaşıldı.

2_330

KATAR'A NEDEN GİTTİ?

Öte yandan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Weeks'in ABD ile Taliban arasında gerçekleştirilecek anlaşma törenine katılmak üzere Doha'ya gittiğini açıkladı.

3_228

TIMOTHY WEEKS

Kabil'deki Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve yaklaşık üç buçuk yıl önce, 7 Ağustos 2016'da Taliban tarafından esir alınan Amerikalı Kevin King ve Avusturalya vatandaşı Timothy Weeks, geçtiğimiz yılın 20 Kasım tarihinde serbest kalmıştı.

1_349

Weeks, serbest kaldıktan sonra, Taliban'ın kendisine oldukça iyi muamele ettiğini belirtmiş ve harekete yönelik olumlu açıklamalarda bulunmuştu.

 

Haber Ara