Dolar

32,5484

Euro

34,8892

Altın

2.436,02

Bist

9.645,02

Taliban: Afganistan Amerika’ya mezar olacak

Taliban, ABD Başkanı Donald Trump’ın Afganistan’a yeni kuvvetler gönderileceği yönündeki açıklamasına cevap verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 14:14:40

Taliban: Afganistan Amerika’ya mezar olacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Afganistan'da NATO'ya karşı savaşan Taliban hareketi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'a yeni kuvvetler gönderileceği şeklindeki açıklamasına cevap verdi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, bu sabah yaptığı açıklamada, “ABD, askerlerini Afganistan'dan çekmezse yakın zamanda Afganistan ABD'nin 21'inci yüzyıldaki mezarı olacaktır” ifadelerini kullandı.

AFGANİSTAN İÇİN “KAOS YUVASI” DEMİŞTİ

Mücahid, açıklamasını, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'dan çekilmenin söz konusu olmadığı ve bu ülkeye yeni askeri birlikler gönderileceği şeklindeki açıklamasından birkaç saat sonra yaptı.

Trump, “Kaos yuvası” olarak nitelendirdiği Afganistan'a gönderilecek yeni kuvvetlerin kaç askerden oluşacağına dair bilgi vermezken, ABD'li üst düzey bir yetkilinin Aljazeera'ya verdiği bilgiye göre, Trump, Pentagon'a hali hazırda Afganistan'da bulunan 8 bin 900 askere ek olarak 3 bin 900 asker daha gönderilmesi yönünde yeşil ışık yaktı.

EŞREF GANİ'DEN TEŞKKÜR GELDİ

Afganistan Devlet Başkanı Gani, ABD'nin Afganistan'da kalan askerlerinin geri çekilmesi konusundaki zaman sınırlamalarının kaldırıldığı, Başkan Trump tarafından duyurulan, yeni stratejiyi 'minnettarlıkla' karşıladı.
Gani açıklamasında "Bölgeyi terör tehdidinden kurtarmak için ortak mücadelemize desteğin bu teyidi nedeniyle ABD halkı ve Trump'a minnettarım" dedi.

Gani yeni stratejinin Afgan ulusal güvenlik güçlerinin eğitim kapasitesini geliştirebileceğini de vurguladı. On behalf of the Afghan govt and people, I welcome the decision made by Pre. @realDonaldTrump. pic.twitter.com/00saLxz3nA — Ashraf Ghani (@ashrafghani) 22 Ağustos 2017

ABD kuvvetlerinin Afganistan'a müdahale ettiği 2001 yılından bu yana ülkede devam eden çatışmalarda, 2 bin 400 civarında ABD askeri öldürülürken, 20 bin civarında asker de yaralandı. ABD, 16 yıllık Afganistan savaşı boyunca bu ülkede yaklaşık 116 milyar dolar harcadı.

Haber Ara