Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Tahran’dan, ‘Şam’a destek

İran Dışişleri Bakanlığı, Şam rejim güçlerinin bu sabah İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırıda 4 askerin şehit olması ve 9 askerin de yaralanmasından sonra yaptığı açıklamada, Esed rejimine destek verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-03 11:09:54

Tahran’dan, ‘Şam’a destek

İran Dışişleri Bakanlığı, Şam rejim güçlerinin bu sabah İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırıda 4 askerin şehit olması ve 9 askerin de yaralanmasından sonra yaptığı açıklamada, Esed rejimine destek verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Mousavi yaptığı açıklamada, "Bazı ülkelerin İdlib'deki askeri operasyonlarla ilgili endişelerini anlıyoruz, ancak Suriye halkının ve hükümetinin kaderlerine kendilerinin karar vermesine izin verilmelidir" dedi.

Mousavi , Suriye ordusunun "işgal veya terörizme maruz kalan" herhangi bir Suriye topraklarında operasyon başlatma hakkına sahip olduğunu açıkladı.

Mousavi , "Suriye ordusunun, işgal veya terörizme maruz kalan herhangi bir Suriye topraklarında veya Suriye'nin güvenliğini ve birliğini tehdit eden şeylere karşı operasyonlar başlatma hakkına sahip olduğunu" da ekleyerek, "tüm ülkelerin" Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve ulusal güvenliğine saygı göstermesi gerektiğini” vurguladı.

Mousavi, "Astana" yolunun Suriye krizini çözebilecek tek yol olduğunu ve korunması gerektiğini vurguladı.

Rusya'dan sonra Şam rejiminin en büyük destekçisi olan İran'ın, Suriye'deki milis grupları 11 milyon vatandaşını topraklarından eden Esed güçlerinin yanında savaşıyor.

Haber Ara